- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bivši načelnik Generalštaba Rusije: Prototip hipersoničnog oružja je testiran još 2004. godine

© Sputnik / Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaLansiranje rakete Sarmat iz kosmodroma Pleseck
Lansiranje rakete Sarmat iz kosmodroma Pleseck - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2022
Pratite nas
Bivši načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Jurij Balujevski izjavio je da je u Rusiji prototip hipersoničnog oružja testiran još 2004. godine.

„Skrećem pažnju na 2018. godinu i izjavu Vladimira Putina o tome da Rusija ima oružje koje nemaju drugi i teško da će se ono pojaviti kod naših protivnika. Danas vam mogu reći čak i datum, februar 2004. godine. Na poligonu Pleseck je testiran prototip letećeg bloka koji se danas zove hipersonično oružje“, rekao je on u intervjuu televiziji „RBK“.

Ranije je objavljeno da Pentagon namerava da utiče na rukovodioce najvećih američkih kompanija kako bi ubrzali razvoj hipersoničnog oružja. General američkih kosmičkih snaga Dejvid Tomson smatra da SAD zaostaju za Kinom i Rusijom u programima ove vrste naoružanja.
Krajem prošle godine predsednik Rusije Vladimir Putin je tokom sednice u Ministarstvu odbrane Rusije izjavio da pojavom infrastrukture NATO-a u Ukrajini vreme za koje rakete mogu da dolete do ruske prestonice može da se smanji od sedam do deset minuta, a hiperzvučnih raketa do pet minuta. Prema rečima Putina, naoružanje Alijanse u Ukrajini može da bude ozbiljan izazov za Rusiju i da dovede do konfrontacije.
Američki bombarder B-52 - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2021
SVET
Amerika treći put neuspešno testirala hiperzvučnu raketu „Erou“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala