- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kalkulacije – šta je potrebno Medvedevu, a šta Đokoviću?

© AP Photo / Hamish BlairDanil Medvedev novo
Danil Medvedev novo - Sputnik Srbija, 1920, 30.01.2022
Pratite nas
Danil Medvedev ima šansu da od 14. februara bude prvi teniser sveta, ali da bi došao do tog dostignuća potrebno mu je da osvoji Australija open i turnir u Roterdamu.
Bilo je mnogo zbunjujućih informacija u vezi vrha ATP rang liste koju i dalje drži najbolji teniser sveta Novak Đoković.
ITF se konačno oglasio i otklonio je svaku sumnju, te je sada poznata računica ruskog tenisera koji ima šansu da postane treći Rus na prvom mestu ATP.

Šta je potrebno da se desi?

Medvedev je prijavljen za ATP turnir u Roterdamu (7. februar), te ima šansu da 14.2. postane prvi teniser sveta ako osvoji titulu na Australijan openu i u Holandiji, a da pritom Novak Đoković ne zaigra ni na jednom turniru u prve dve nedelje februara.
Ako se Medvedev ne bude takmičio u Roterdamu, niti ni na jednom drugom turniru u prve tri nedelje, a pritom osvoji Australijan open, postaće prvi teniser sveta 21.2, ukoliko se ni Novak Đoković ne bude takmičio tokom prvih 20 dana februara.
Dakle, računica je jasna – Medvedevu je potrebno da osvoji Australijan open, plus da se Novak ne takmiči tokom prve tri nedelje, i postaće najkasnije 21. februara broj jedan.
Đoković je prijavljen za ATP Dubai, koji počinje 21. februara i ukoliko ga osvoji na narednoj ATP listi trebalo bi da ima oko 200 bodova manje od Medvedeva, ako, naravno, Rus osvoji Grend slem u Melburnu.
Sve ovo pada u vodu ako Danil Medvedev izgubi od Rafeala Nadala. U tom slučaju Novak će ostati na prvom mestu ATP, ali će Rafa imati jedan Grend slem više od njega.
Finale između Rusa i Španca pratite – OVDE.
Koje „zlo“ će izabrati Đoković?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala