- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bugarinu se dopala arogancija koju je „beogradski Ibrahimović“ skupo naplatio

© AP Photo / Darko VojinovicDušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2022
Pratite nas
Vest da je Dušan Vlahović na 22. rođendan pojačao Juventus u transferu vrednom oko 75 miliona evra, možda je neke iznenadila, ali među njima sigurno nije Bugarin Valeri Božinov. Bivši napadač Juventusa, Fiorentine i Partizana, koji je bio saigrač sa Vlahovićem u Humskoj, među prvima je prepoznao suvi kvalitet, tada mladog napadača.
Bugarin nije zaboravio reči ubojitog Srbina s kojim je branio boje Partizana u sezonama 2015/16 i 2016/17. Upravo je Božinov, prema njegovim rečima, bio taj koji je Pantaleu Korvinu, sportskom direktoru Fiorentine, preporučio Dušana Vlahovića.
„Rekao sam Korvinu da potpiše Vlahovića kada je imao svega 15, 16 godina. Bio je lud, zaista lud. Govorio mi je uporno: 'Ja sam Zlatan Ibrahimović iz Beograda, igraću za najveće klubove'. Dopala mi se ta njegova arogancija. Verovao je da će postati kvalitetan fudbaler“, rekao je svojevremeno za italijanske medije Valeri Božinov.
A onda su se 2017. godine razišli putevi prekaljenog bugarskog asa koji je tokom karijere branio boje najvećih klubova, poput Juventusa, Sitija, Fiorentine, Sportinga i srpskog bisera.
Božinov je prešao u kinesku drugu ligu jer su ga stizale godine, dok je Dušan Vlahović 2018. godine potpisao za Fiorentinu. Interesantno, čak tri zajednička kluba imaju Bugarin i Srbin.
Od tada je na sebe skrenuo pažnju čitavog fudbalskog sveta, pre svega golovima koje postiže s neverovatnom lakoćom. Četiri sezone provedene na Artemio Frankiju u kojoj je u poslednjih godinu i po dana eksplodirao, dovele su Vlahovića, nekada arogantnog klinca iz Srbije, koji je sebe nazivao „beogradskim Ibrahimovićem“, da skupo naplati talenat.
© AP Photo / Spada/LaPresseZlatan Ibrahimović u zagrljaju saigrača Milana
Zlatan Ibrahimović u zagrljaju saigrača Milana - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2022
Zlatan Ibrahimović u zagrljaju saigrača Milana
Prvi strelac Serije A zajedno sa Ćirom Imobileom iz Lacija – obojica po 17 golova, koji je prethodne sezone postigao 21 gol u italijanskom prvenstvu, potpisao je u petak uveče ugovor sa Juventusom.
Torinska „stara dama“ platila je na ime obeštećenja klubu iz Firence 75 miliona evra, dok će Vlahović imati godišnju platu od sedam miliona evra.
Doskorašnji obojiti napadač Fiorentine tako je postao najskupllji srpski fudbaler u istoriji, nadmašivši rekord Luke Jovića.
Predsednik FIFA Đani Infantino - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2022
SPORT
Predsednik FIFA napravio žestok faul
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2022
SPORT
Uzbuna u Firenci zbog srpskog zlatnog dečka – političar nije birao reči: „Ponižavanje vrednosti!“
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2022
SPORT
Stigao je – Vlahović se na rođendan slikao s navijačima Juventusa i delio autograme /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala