- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Predsednik FIFA napravio žestok faul

© AP Photo / Peter DejongPredsednik FIFA Đani Infantino
Predsednik FIFA Đani Infantino - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2022
Pratite nas
Đani Infantino, predsednik FIFA, upotrebio je kontroverzni argument kako bi opravdao ideju o tome da se Svetsko prvenstvo u fudbalu održava na svake dve godine, a na to su reagovali i stručnjaci za pomoć izbeglicama.
Infantino već mesecima lobira za promenu kalendara i uvođenje Mundijala na dvogodišnjoj bazi, a sada se oglasio i za vreme održavanja afričkog kontinentalnog takmičenja – Kupa afričkih nacija.
„Moramo Afrikancima da damo nadu da neće morati da prelaze Sredozemno more i da dobiju šansu da imaju bolji život ovde. Moramo da im damo priliku i čast“, naveo je Infantino.
On je, dakle, povezao činjenicu da veliki broj Afrikanaca, u potrazi za boljim životom, odlazi na rizičan put uz pomoć švercera ljudi, pokušavajući da se domogne Evrope i nove šanse.
Na to je reagovao Endru Strelajn iz organizacije Hjuman rajts voč.
„Moje kolege razgovaraju sa izbeglicama širom sveta gotovo svakog dana. Mi pišemo izveštaje o razlozima za njihovo bekstvo i oni nikada nisu pomenuli vreme odigravanja Svetskog prvenstva“, naveo je Strelajn.
Ideji o bijenalnom Svetskom prvenstvu protivi se i UEFA, a pozitivno mišljenje nemaju ni lekari koji se bave fudbalom, s obzirom na to da bi dupliranje broja takmičenja sasvim sigurno nepovoljno uticalo na zdravlje igrača.
Predsednik FIFA Đani Infantino - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2021
SPORT
Sukob generacija, Evrope i „ostatka sveta” – ima li mesta za „radikalne promene”?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala