- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Pojavio se snimak pada: Skupoceni američki avion F-35 završio u Južnom kineskom moru /video, foto/

Vojni avion F-35 - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2022
Pratite nas
Snimak pada skupocenog i najnovijeg američkog aviona F-35C u more prilikom sletanja na nosač aviona u Južnom kineskom moru, pojavio se na društvenim mrežama.
Na snimku, koji je načinjen sa broda, vidi se kako se „nevidljivi“ F-35C, čija je vrednost 100 miliona dolara po komadu, približava nosaču „Karl Vinson“. Kada je avion prišao palubi, čuje se kako pokušava da ubrza rad motora, a potom se čuje glasan udarac. Američka mornarica potvrdila je da je ovaj snimak, kao i fotografije na kojima se vidi F-35C u moru, autentičan, navode mediji u SAD.
„Procenjujemo da su snimak i fotografije koji su se pojavili, nastali sa nosača aviona „Karl Vinson“ tokom incidenta“, rekla je kapetan fregate Hajli Sims, portparolka američke Sedme flote.
Ona je dodala da je istraga o uzrocima nesreće u toku, kao i napori da se olupina izvuče iz mora.
Zapadni mediji objavili su da Vašington želi što pre da dođe do ostataka aviona, pre nego što ga nađe Kina, ali je portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Žao Liđian demantovao da je Peking zainteresovan da traži olupinu.
Avion F-35 srušio se tokom vežbi američke mornarice u Južnom kineskom moru. Pilot, koji je povređen, katapultirao se iz aviona, a pored njega, povređeno je i šest mornara, a svi su prebačeni na Filipine u bolnicu, prenosi RT.
Američki F-18 sleće na nosač Karl Vinson u Južnom kineskom moru - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2022
VOJSKA I NAORUŽANJE
Potraga za F-35 u Južnom kineskom moru: Ko će prvi do olupine, Amerikanci ili Kinezi
Američki nosač aviona u Južnom kineskom moru - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2022
SVET
Drama na američkom nosaču u Južnom kineskom moru: Pao F-35, ima povređenih
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala