- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„On je lutka u ljudskom obliku“: Najbogatiji čovek sveta u klinču sa američkim predsednikom /video/

Pratite nas
Najbogatiji čovek sveta, osnivač „Tesle“ Ilon Mask sukobio se sa američkim predsednikom na društvenim mrežama, navodeći da je Džo Bajden „lutka u ljudskom obliku“.
Razlog za Maskov izliv gneva protiv Džoa Bajdena na Tviteru bio je to što je američki predsednik na toj društvenoj mreži podelio video sa šeficom „Dženeral motorsa“ Meri Barom.
Bajden u tom snimku hvali investicije „Dženeral motorsa“ u električna vozila.
U odgovoru na taj snimak, Ilon Mask je na Tviteru napisao da proizvodnja električnih vozila u SAD „počinje slovom T, završava se sa A, sa ESL u sredini“.
Potom se obrušio na američkog predsednika, nazvavši ga „lutkom u ljudskom obliku“, uz emodži u obliku čarape, čime je aludirao da ga neko drugi kontroliše („čarapa“ ili „lutka od čarape“ u internet komunikaciji često označava lažni nalog na društvenim mrežama koji se koristi za različite zloupotrebe).
Mask je dodao i da „Bajden tretira Amerikance kao budale“, odgovarajući drugim korisnicima Tvitera, koji su napisali da američki predsednik „želi da kenseluje veliku američku kompaniju i izmeni istoriju električnih vozila“ hvaleći „Dženeral motors“ i „Ford“.
Bajden je u spornom videu naveo i da „kompanije kao što su „Dženeral motors“ i „Ford“ proizvode električna vozila u SAD više nego ikad ranije“, dok je Bara najavila investiciju od sedam milijardi dolara u fabriku u Mičigenu i novu fabriku baterija u SAD.
Međutim, amaterski fakt-čekeri na Tviteru veoma brzo su demantovali Bajdenove navode. Kako su otkrili, dva najprodavanija modela električnih automobila u SAD su „tesla model ipsilon“ i „tesla model 3“ i oba se proizvode u SAD. Na trećem i četvrtom mestu, ali sa daleko manjom prodajom, su električni „ford mustang“ i „dži-em bolt“. Takođe, naveli su i da deo svojih električnih vozila „Ford“ proizvodi u Meksiku, a ne u SAD. Protiv toga su se ranije bunili i sindikati zaposlenih u auto-industriji, koji su naveli da je „Ford“ „korporativnu pohlepu i profit pretpostavio poslovima u SAD“ planovima za izgradnju nove fabrike električnih vozila u Meksiku, umesto u Ohaju, prenosi RT.
Kompjuterska žena  - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2022
NAUKA I TEHNOLOGIJA
Ilon Mask na korak od testiranja moždanog čipa na ljudima
Nosač raketa falkon - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2022
NAUKA I TEHNOLOGIJA
Maskova raketa Falkon 9 na putu da udari u Mesec
Američki predsednik Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2022
SVET
Bajden opsovao novinara, mikrofon još bio uključen /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala