- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić je drugi put dobio veliko priznanje i opet je drugačiji od svih!

© AP Photo / David ZalubowskiSrpski košarkaš Nikola Jokić
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2022
Pratite nas
Drugi put zaredom, Nikola Jokić biće član startne petorke Zapadne konferencije na utakmici svih zvezda NBA lige, što će biti njegovo četvrto pojavljivanje na smotri najboljih košarkaša najkvalitetnije košarkaške lige sveta. I u društvu najboljih Jokić se izdvaja – po tome što nema društvene mreže tako da i da je hteo ne bi mogao da „agituje“ za sebe.
Jokić je izabran u petorku Zapadne konferencije NBA lige, zajedno sa Lebronom Džejmsom, koji će imati titulu kapitena, Stefom Karijem, najboljim šuterom u istoriji, Džaom Morentom, košarkašem Memfisa koji hita ka trofeju igrača koji je najviše napredovao i Endruom Viginsom.
Vigins je najveće iznenađenje u izboru, momak koji je uoči ulaska u ligu prezentovan kao naslednik Lebrona Džejmsa umalo je ostao bez šanse da uopšte igra u ovoj sezoni, ali je na sve uticao njegov saigrač iz Golden Stejta, srpski reprezentativac Nemanja Bjelica.
„Vakciniši se!“, rekao je Bjelica Viginsu tokom njegove konferencije za medije uoči početka sezone.
Nemanja Bjelica - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2021
SPORT
„Profesor“ iz Srbije je imao kratku i jasnu poruku za čoveka na koga se „obrušila“ Amerika
Ol-star meč, koji je na programu 10. februara, upotpuniće i ekipa Istočne konferencije koju čine Kevin Durent, Janis Adetokumbo, Demar Derozan, Džoel Embid i Trej Jang.
Zanimljivost u svemu je da je NBA liga rezultate glasanja objavila na svom Tviter nalogu, istovremeno označujući naloge igrača koji su izabrani – i mogla je da uradi do za sve, osim za Nikolu Jokića.
Jokić je nedavno u intervjuu za Arenu sport rekao da nema društvene mreže, da ne želi da ih ima i da želi da ostane u nekoj vrsti ilegale, koliko je god to moguće imajući u vidu da je vladajući najkorisniji igrač u najboljoj ligi na svetu.
Jokić može da ostane u ilegali, ali ne i njegove partije koje su ove sezone čak i na većem nivou od prethodne i pravo bi čudo trebalo da se dogodi da on, posle Janisa Adetokumba, ne uspe da odbrani titulu najkorisnijeg igrača NBA lige.
Srpski košarkaš Nemanja Bjelica (Golden Stejt) na utakmici protiv Nju Orleans Pelikansa - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2021
SPORT
Profesor Bjelica ponovo delio lekcije /video/
Najbolji košarkaš na svetu Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2022
SPORT
Brojevi su jasni – istorijska dominacija Nikole Jokića
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2022
SPORT
Počelo je Balaševićem i Karleušom, završilo se – „tučom“: „Jokića udaraju u svakom napadu!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala