- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ni Đoković, ni Federer, ni Nadal – Rus može da ispiše istoriju koju nije niko nikada

© AFP 2023 / MATTHEW STOCKMANNovak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer
Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2022
Pratite nas
Ruski teniser Danil Medvedev na Australijan openu bi mogao da ispiše stranice istorije do kojih nisu došli ni Rodžer Federer, ni Rafael Nadal, ni Novak Đoković, ukoliko osvoji titulu u Melburnu.
Medvedev je na Australijan openu došao do polufinala, čime je postao jedan od četiri igrača u istoriji koji su nakon osvajanja prvog Grend slema u karijeri u narednom to uspeli da urade.
Ono što Rus može da uradi je da postane prvi igrač ikada koji je nakon svoje prve Grend slem titule (US open 2021) osvojio trofej i na narednom takmičenju iz najviše kategorije.
Nisam to znao. Iznenadiću se ako niko to nikada nije uradio. Imam još dva meča, to je veliki izazov za mene. Na US openu sam dobio mnogo samopouzdanja, ali pred sobom imam mnogo teških protivnika. Moraću da nastavim da se borim i da pobedim i u naredna dva meča, a ako to uspem – ispisaću istoriju“, rekao je iznenađeni Medvedev posle pobede nad Ože-Alijasimom u četvrtfinalu Ozi opena.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2022
SPORT
Medvedev: Živimo u vremenu kada ne možete da kažete sve što mislite
Od ukupno 53 Grend slem šampiona – među kojima su Srbin, Švajcarac i Španac koji imaju po 20 – to što sada može Medvedev niko nikada nije uradio.
Čak njih 17 nije igralo na narednom Slemu, pre četvrtfinala gubilo je njih 28, a barem do četvrtfinala došlo je njih osam. Do polufinala su od tih osam uspela da dođu njih četvorica (uključujući i Medvedeva), a do finala samo jedan.
I taj jedan nije niko od članova „velike trojke“, već je u pitanju Britanac Endi Mari, koji je nakon osvajanja US opena 2021. godine na Australijan openu 2013. došao do finala, u kojem je izgubio od Đokovića.
Poređenja radi, Novak je nakon prvog GS u karijeri (Australija 2008) na Rolan Garosu iste godine stigao do polufinala, izgubivši od Nadala.
Federer je nakon prvog GS u karijeri (Vimbldon 2003) na US openu iste godine stigao do četvrtog kola, gde ga je porazio David Nalbandijan.
Nadal je nakon prvog GS u karijeri (Rolan Garos 2005) na Vimbldonu iste godine ispao u drugom kolu od Gerda Milera.
Novak Đoković i Danil Medvedev – US open - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2022
SPORT
Australijska publika se obrušila na Medvedeva jer je pomenuo – Đokovića! /video/
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2022
SPORT
Neko je Đoković, a neko Nadal
Orden Svetog Save I reda koji je IVo Andrić dobio 1938. godine - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
SPORT
Novak Đoković ne mora da kaže ni reč – Ivo Andrić je već sve napisao
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala