- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Koja dva simptoma na noktima ukazuju na povišen holesterol

© pixabayNoge
Noge - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2022
Pratite nas
Na noktima nogu se mogu pojaviti znaci koji ukazuju na povišen nivo holesterola u organizmu, objavilo je britansko izdanje lista „San“.
Važno je da se na vreme primete takve promene s obzirom da holesterol povećava rizik od kardiovaskularnih oboljenja, uključujući infarkt i moždani udar koji su među prvim uzročnicima smrtnosti na Zemlji.
U britanskom Dobrotvornom fondu za istraživanja kardiovaskularnih bolesti su naveli da o visokom nivou holesterola mogu da ukažu lomljivi nokti na nogama ili nokti koji sporo rastu.
Eksperti tvrde da ti simptomi mogu nastati zbog promenama u ishrani ili usled nedostatka kalcijuma. U slučaju da se ovi simptomi pojave bez nekih promena u načinu života, onda je neophodno obratiti se lekaru.
Ponekad ljudi i ne znaju da imaju povećan holesterol dok se ne dogodi infarkt ili moždani udar. To je razlog što holesterol zovu „tihim ubicom“.
Visok nivo holesterola mogu izazvati takozvane bolesti perifernih arterija u kojima se nagomilavaju masne naslage koje blokiraju arterije. To može izazvati neke pojave na noktima nogu zbog ograničenog protoka krvi na stopalima.
Frižider pun voća i povrća - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2022
RUSIJA
Ruski kardiolog otkriva kako bez tableta sniziti holesterol
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala