- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Medvedeva pitali za Novaka, vešto je „riternirao“

© AFP 2023 / PAUL CROCKRuski teniser Danil Medvedev
Ruski teniser Danil Medvedev  - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2022
Pratite nas
Danil Medvedev „preživeo“ je Feliksa Ože-Alijasima u četvrtfinalu Australijan opena, a onda je pričao o Novaku Đokoviću. Sada su novinari u Melburnu posle razbijanja Cicipasa pokušali iz njega da izvuku da li će razmišljati o Srbinu i u finalu, ali je on diplomatski odgovorio.
Teniskim rečnikom, vrhunski je „riternirao“, dodajući da očekuje da će aktuelni svetski broj jedan gledati u nedelju veliko finale u Melburnu. Podsetimo, Novaku iz političkih razloga nije dozvoljeno da se nadmeće za rekordni deseti trofej na AO, a ukupono 21. grend slem trofej.
Jedno od pitanja u studiju „Eurosporta“ odnosilo se na to da li će svetski broj dva razmišljati o Novaku Đokoviću u nedelju. Čoveku kojeg bi mogao da prestigne na vrhu ATP rang liste, kao i rekorderu po broju titula u Melburnu, ali i čoveku koji je sinonim za pobede, preokret i čeličan karakter.
„Neću da razmišljam o njemu pre i tokom meča. O tome ću posle meča. Razmišljaću i o Medvedevu“, uz osmeh je odgovorio ruski teniski as.
Jasno je da je pomenuto pitanje bio potencijalni nastavak one priče kada je Medvedev izviždan od australijske publike, jer je poručio da je u trenucima kada je bio na ivici ambisa protiv Kanađanina u četvrtfinalu, pomislio šta bi tada uradio veliki šampion Novak Đoković.
Medvedev će u finalu na putu ka trofeju i vrhu ATP rang liste imati nezgodnog Španca Rafaela Nadala koji se vratio od nezgodne povrede i koji ponovo igra vrhunski tenis, što je na svojoj koži osetio Italijan Beretini.
„Zanimljivo je da ću ponovo igrati finale protiv igrača koji želi 21. Grend slem. Pretpostavljam da je Rafa gledao finale US Opena protiv Novaka, ne znam za koga je navijao. Verujem da će i Novak gledati meč za dva dana“, izjavio je Medvedev.
Inače, Rus i Španac već su se sastajali u finalu jednog Grend slema, bilo je to 2019. godine na US Openu, kada je Medvedev položio reket posle drame režirane u pet setova.
"Naravno da pamtim taj meč sa Rafom na US Openu. Igrali smo pet sati tada, a posle toga smo odmerili snage još nekoliko puta. Znam da je Nadal veoma snažam i daću sve od sebe da bude na najvišem nivou", zaključio je Rus koji će u nedelju u standardnom terminu od 09.30 ukrstiti rekete sa Nadalom.
Danil Medvedev slavlje - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2022
SPORT
Rus demonstrirao silu i počistio Cicipasa – protiv Nadala za trofej i prvo mesto
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2022
SPORT
Rus „eksplodirao“ zbog koučinga i drao se na sudiju: „Ti si jako loš čovek“
Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2022
SPORT
Ni Đoković, ni Federer, ni Nadal – Rus može da ispiše istoriju koju nije niko nikada
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala