- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

„Čovek koji je pao na Zemlju“ ponovo osvaja svet: Bouvijev film uskoro kao serija i strip

© Foto : Youtube/DavidBowieVEVODejvid Bouvi
Dejvid Bouvi - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2022
Pratite nas
Kultni film „Čovek koji je pao na Zemlju“ iz 1976. godine u kojoj je kao glumac debitovao Dejvid Bouvi uskoro će dobiti novo ruho, i to kao serija i grafički roman.
Čuveni film Nikolasa Rega zasnovan je na istoimenom romanu Voltera Tevisa iz 1963. godine i smatra se jednim od važnijih ostvarenja u domenu naučno-fantastičnog filma i najznačajnijim u Regovoj karijeri.
Ove godine on će dobiti novu naučno-fantastičnu inkarnaciju u vidu tv serije sa oskarovcem Čivetelom Edžoforom i Naomu Haris u glavnim ulogama.

Oskarovac Čivetel Edžiofor umesto Bouvija

Kreatori serije i producenti su Aleks Kurcman iza kojeg stoje „Zvezdane staze: Pikard“ i Dženi Lumet. Oni su najavili da je glavna uloga dodeljena Čivetelu Edžioforu, poznatog po filmu „12 godina ropstva“ zbog toga što je njegova karijera zapanjujuće hrabra i uspešna.
„On je sve što možemo zamisliti i milion stvari koje ne možemo“.
Glumac neće igrati isti lik kao Bouvi, jer je Paramount+ otkrio da će njegova adaptacija pratiti „novog vanzemaljskog lika koji stiže na Zemlju na prekretnici u ljudskoj evoluciji i mora da se suoči sa sopstvenom prošlošću da bi utvrdio našu budućnost."

Svet iz ugla Tomasa Njutna

„Čovek koji je pao na zemlju“ biće naslov i novog grafičkog romana autora Den Votersa i Deva Pramanika koji će biti zadužen za ilustraciju.
„Film ’Čovek koji je pao na zemlju’ je remek-delo koje govori o ljudima, Zemlji i mnogim stvarima između“, istakao je Voters.
„U njemu postoje ideje o klimatskim krizama i korporativnoj pohlepi, koje su sada relevantnije nego što su bile kada ga je Nikolas Reg snimio. Ali sada smo mi tu. Mislim da je krajnje vreme da iznova pogledamo svet očima Tomasa Njutna. Možda ćemo videti nešto što smo propustili“, poručio je pisac grafičkog romana.
Objavljivanje serije zakazano je za proleće, dok će se strip u prodaji naći od jeseni 2022. godine.
Lik Tomasa Džeroma Njutna, humanoidnog vanzemaljca koji je došao na Zemlju s misijom da donese vodu na rodnu planetu, maestralno je na filmsko platno preneo Dejvid Bouvi.
„U taj film uneo sam onakvog sebe, kakav sam zaista bio u to vreme“, rekao je Bouvi.
„Igrao sam vodeći se instinktom, a zapravo sam se osećao podjednako otuđeno kao moj lik. Bio je to prilično prirodan nastup“, dodao je svojevremeno on.
Dejvid Bouvi - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2021
Vanzemaljac koji je pao na zemlju
Film „Čovek koji je pao na zemlju“ postao je klasik i inspirisao stvaranje novih filmova, pesama, performansa, pa tako spot benda „Guns N' Roses“ za pesmu „Welcome to the jungle“ direktno upućuje na Regovo ostvarenje, a reference se pojavljuju i u „Prometeju“ Ridlija Skota i „Armagedonu“ Majka Beja. Zajednički projekat Dejvida Bouvija i Ende Volša, mjuzikl „Lazarus“ iz 2015. godine, takođe je zasnovan na romanu i Regovom filmu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala