- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bugarski novinar: Ukrajinu i Gruziju neće primiti u NATO jer to bi značilo – rat

© NATOZastave Ukrajine i NATO-a
Zastave Ukrajine i NATO-a - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2022
Pratite nas
Histerija u medijima o namerama Rusije da izvrši „invaziju“ na Ukrajinu je pokušaj skretanja pažnje sa zahteva koje je Moskva uputila NATO-u, izjavio je novinar, voditelj „Bugarskog nacionalnog radija“ Petar Volgin.
„Svet koji je živeo za vreme apsolutne američke hegemonije više ne postoji. Sada postoji svet u kome ravnopravne uloge imaju zemlje poput Rusije, Kine, a SAD se ne mogu ponašati onako kako su se ponašale početkom devedesetih godina“, rekao je Volgin u intervjuu za sajt „Pogled“.
Prema njegovim rečima, Moskva shvata da NATO nikada neće pristati na zahtev da povuče snage Alijanse iz pojedinih zemalja, ali će postići nešto drugo: NATO će pristati na zahtev da ne primi ni Ukrajinu ni Gruziju u svoje redove.
„Oni neće moći da ih prihvate, jer bi to zaista značilo rat“, uveren je Volgin.
Takođe je prokomentarisao situaciju u kojoj se Bugarska našla. On je obratio pažnju na izjavu premijera Kiril Petkova koji je rekao da je Bugarska napravila svoj izbor 2004. godine kada je ušla u NATO.
Prema rečima Volgina, to bi bilo tačno da je održan referendum i da se većina građana izjasnila da žele u NATO, „ali Bugarska nije napravila takav izbor“.
On je istakao da je zemlja ušla u Alijansu, jer je to bio uslov za pridruživanje EU, a tada nije postojala pretnja od vojnog sukoba. Međutim, kako kaže, zbog realne mogućnosti da se danas „ratuje sa vojno veoma razvijenom zemljom“, sve više Bugara se pita da li je članstvo u vojnom bloku bio ispravan civilizacijski izbor.
Zgrada bugarskog parlamenta - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2022
SVET
Sofija: Nijedan bugarski vojnik neće biti upućen u Ukrajinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala