- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Pušilin: Donbasu je potrebno savremeno naoružanje

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaPripadnici bataljona "Vikinzi" ustaničke vojske Donjecke Narodne Republike
Pripadnici bataljona Vikinzi ustaničke vojske Donjecke Narodne Republike - Sputnik Srbija, 1920, 27.01.2022
Pratite nas
Samoproglašenim republikama Donbasa potrebno je savremeno naoružanje, između ostalog i za borbu protiv bespilotnih letelica, rekao je lider samoproglašene Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin za kanal „Solovjov lajv“ na Jutjubu.
Voditelj emisije Vladimir Solovjov prokomentarisao je da Rusija, u slučaju da donese odluku o isporuci naoružanja DNR i LNR, što je ranije predložio sekretar generalnog saveta „Jedinstvene Rusije“ Andrej Turčak, neće predati nepriznatim republikama „automatske puške Kalašnjikov, automate PPŠ-41 i mitraljeze DP-27“, nego najnovije naoružanje, uključujući i oružje za suprotstavljanje bespilotnim letelicama turske proizvodnje.

„Ja sam već uspeo da porazgovaram sa svojom vojskom. Naravno, mi smatramo da to treba da bude oružje o kome vi govorite – moramo se suprotstaviti i 'bajraktarima', pre svega jer slabe tačke i dalje postoje“, rekao je Pušilin.

Takođe je istakao da zapadne zemlje, konkretno Velika Britanija, isporučuju Kijevu zastarelo naoružanje, ali ono ipak može da nanese štetu, između ostalog civilnoj infrastrukturi i stanovništvu.
Podsetimo, Turčak je ranije izjavio da bi Rusija trebalo da pruži samoproglašenoj Luganskoj i Donjeckoj Narodnoj Republici neophodnu pomoć u vidu snabdevanja određenog naoružanja za povećanje odbrambene sposobnosti i obuzdavanje vojne agresije koju priprema Kijev.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2022
RUSIJA
Lavrov o inicijativi za isporuke oružja Donbasu: Potrebno strogo realizovati Minske sporazume
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala