- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov o inicijativi za isporuke oružja Donbasu: Potrebno strogo realizovati Minske sporazume

© Foto : Press-služba Gosdumы RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2022
Pratite nas
Stav Rusije je nedvosmislen – potrebno je strogo realizovati Minske sporazume koje Ukrajina sabotira, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov komentarišući inicijativu poslanika Državne dume Andreja Turčaka o isporučivanju naoružanja Donjecku i Lugansku.
„Ovde imamo nedvosmislen stav. Mi smo pristalice bezuslovne primene Minskih sporazuma, koje Ukrajina sabotira. Zapadni pokrovitelji ukrajinskog režima, uključujući i Amerikance, uveravali su nas, usput budi rečeno, i na sastanku Putina i Bajdena u junu u Ženevi, da će postići da Kijev sprovede svoje obaveze prema paketu mera potpisanih u Minsku 2015. godine, pre svega u smislu obezbeđivanja posebnog statusa Donbasa“, rekao je Lavrov novinarima.
„Polazim od činjenice da je ta obaveza na Zapadu i da on mora da obezbedi da Kijev ispuni Minske sporazume. Tada će sva pitanja nestati“, zaključio je Lavrov.
Turčak je ranije izjavio da bi Rusija trebalo da pruži samoproglašenoj Luganskoj i Donjeckoj Narodnoj Republici neophodnu pomoć u vidu snabdevanja određenog naoružanja za povećanje odbrambene sposobnosti i obuzdavanje vojne agresije koju priprema Kijev.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala