- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Može li Rusija formirati anti-NATO blok

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaPogled na Moskvu
Pogled na Moskvu  - Sputnik Srbija, 1920, 27.01.2022
Pratite nas
Rusija pokušava da se približi državama-članicama NATO-a umesto da se sukobljava s njima, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, govoreći o potencijalnom formiranju antiNATO bloka.
„Generalno, blokovi su zastareli koncept, iz perioda Hladnog rata od kojeg svi, navodno, pokušavaju da se odmaknu. Štaviše, trudili smo se da gradimo odnose, vođeni su različiti razgovori, čak i o tome kako da budemo bliži sa NATO-om. Nisu nas čuli, ne žele da nas vide, zato se situacija razvija po drugom scenariju“, rekao je Medvedev.
Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije skrenuo je pažnju na paradoks postojanja NATO-a: on sada nema protivnika, države ili saveze država za koje bi postojanje zapadnog sveta i NATO-a bilo nedopustivo. Medvedev je podsetio da se Rusija nikad nije držala takvog stava uprkos problemima u saradnji sa državama Alijanse.
Komentarišući situaciju oko Ukrajine, Medvedev je istao da Rusija i Alijansa ne žele rat.
„Niko ne želi rat i treba uraditi sve da do njega ne dođe. Tim pre između Rusije i, na primer, Severnoatlanske Alijanse“, rekao je bivši predsednik Rusije.
On smatra da je jedini put da se rat izbegne - dogovor. U vezi s tim, Medvedev je naglasio važnost pregovora Rusije i NATO-a o bezbednosnim garancijama.
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev  - Sputnik Srbija, 1920, 27.01.2022
RUSIJA
„Tema koja stvara napetost u svetu“: Nema govora o prebacivanju ruskih raketa na Kubu i u Venecuelu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala