- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Volodin: Vašington želi lojalnog predsednika Rusije kojim može da upravlja

© Sputnik / Maksim BlinovMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2022
Pratite nas
Pod vođstvom ruskog predsednika Vladimira Putina Rusija je postala jaka i nezavisna zemlja, a to ne odgovara Vašingtonu, rekao je predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin, komentarišući izjavu američkog predsednika Džoa Bajdena o mogućim sankcijama protiv ruskog lidera.

„Sve je došlo na svoje mesto. Konačno je američko rukovodstvo otvoreno reklo čemu teži: Vašington želi lojalnog predsednika Rusije kojim može da upravlja“, navodi se u saopštenju Volodina na Telegramu.

Kako je dodao, Sjedinjenim Američkim Državama ne odgovara to što je za vreme predsednika Vladimira Putina Rusija postala snažna i nezavisna.
Prema njegovim rečima, u svesti Rusa američke sankcije će biti usmerene „protiv izbora građana Rusije, a ne protiv Putina“.

„Nećete vam to uspeti. Svi vaši postupci su neprijateljski prema našoj državi – Rusiji. To je postalo svima očigledno“, poručio je on.

Ranije je američki predsednik Džozef Bajden rekao da je u slučaju invazije Rusije na Ukrajinu moguće uvođenje sankcija lično ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.
Odnosi Zapada i Ukrajine pali su na najniži nivo od Hladnog rata zbog situacije oko Ukrajine. Zapad optužuje Rusiju da priprema invaziju na Ukrajinu, dok Moskva to negira i traži garancije da se NATO neće širiti dalje na istok.
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2022
Podkast
Ljubinka Milinčić: Ruske rakete pred američkim vratima
Džozef Bajden i Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2022
SVET
Bajden: U slučaju eskalacije u Ukrajini moguće sankcije lično Putinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala