- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija prebacuje u Belorusiju Su-35S

© Sputnik / Viktor Toločko / Uđi u bazu fotografijaLovac Su-30SM beloruske avijacije
Lovac Su-30SM beloruske avijacije - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2022
Pratite nas
Rusija prebacuje savremene lovce Su-35S na aerodrome u Belorusiji gde će učestvovati na vojnim vežbama, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
„Posade višenamenskih lovaca Su-35S Istočnog vojnog okruga, uključene u proveru snaga za reagovanje Savezne Države, nastavljaju sa prebacivanjem na aerodrome u Belorusiji. Tokom leta, posade vrše međusletanja na aerodrome Centralnog i Zapadnog vojnog okruga kako bi se pripremili za sledeći let i odmorila posada“, saopštili su u resoru.
Nakon dolaska u republiku lovci će stupiti na borbeno dežurstvo u okviru provere funkcionisanja jedinstvenog sistema protivvazdušne odbrane Savezne Države. Rute letova Su-35S su sastavljene sa minimumom međusletanja i uz uzimanje u obzir vremenske uslove duž cele rute.
Podsetimo, provera snaga reagovanja Savezne Države odvijaće se u dve faze. Prva faza trajaće do 9. februara i u okviru nje je planirana realizacija zadataka obrazovanja vojnih grupa u kratkom vremenskom periodu, organizovanje odbrane važnih državnih i vojnih objekata, državne granice u vazdušnom prostoru i to u okviru jedinstvenog regionalnog PVO sistema Belorusije i Rusije. Biće izvršena provera gotovosti snaga PVO za zadatke zaštite važnih objekata na teritoriji Belorusije.Tokom druge faze od 10-20. februara biće održava zajednička vežba „Saveznička odlučnost 2022“.
Zajedničke vojne vežbe Rusije i Belorusije u Nižegorodskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2022
VOJSKA I NAORUŽANJE
Prve jedinice Oružanih snaga Rusije stigle u Belorusiju na vojne vežbe
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala