- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Prve jedinice Oružanih snaga Rusije stigle u Belorusiju na vojne vežbe

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaZajedničke vojne vežbe Rusije i Belorusije u Nižegorodskoj oblasti
Zajedničke vojne vežbe Rusije i Belorusije u Nižegorodskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2022
Pratite nas
Prve jedinice Oružanih snaga Rusije koje će učestvovati u zajedničkim vojnim vežbama „Saveznička odlučnost 2022“ stigle su u Belorusiju sa tehnikom i naoružanjem, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
„Prve jedinice Oružanih snaga Rusije, uključene u proveru snaga za reagovanje Savezne Države Rusije i Belorusije, stižu u Belorusiju“, navodi se u saopštenju.
Kako je precizirano, jedinice Istočnog vojnog okruga sa standardnom tehnikom i naoružanjem izvele su kombinovani marš do poligona gde će se izvršavati zadaci borbene obuke na teritoriji Belorusije.
„Tokom vežbi realizovaće se zadaci jačanja zaštite državne granice sprečavanjem prodora naoružanih militanata, blokiranjem kanala za isporuku oružje i municije, kao i potragom, blokiranjem, uništavanjem ilegalnih oružanih formacija i diverzantsko-izviđačkih protivničkih grupa“, navodi se u saopštenju.
Praktična dejstva trupa održaće se na pet poligona i četiri aerodroma. Provera će se odvijati u dve faze.
Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, planirane velike zajedničke vojne vežbe sa Belorusijom ne protivreče Bečkom dokumentu iz 2011. godine o merama jačanja poverenja i bezbednosti.
Protivvazdušni sistem Pancir S1 - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
RUSIJA
Rusko-beloruski manevri na pet poligona, četiri aerodroma – iz Rusije stiže 12 Su-35, Pancir i S-400
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala