- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Abazović i još četiri člana ni danas nisu došli na sednicu Veća za nacionalnu bezbednost

© Fotolia / DdsignPodgorica, Crna Gora
Podgorica, Crna Gora - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2022
Pratite nas
Ni na ponovljenoj sednici Veća za nacionalnu bezbednost nije se pojavilo pet članova Veća, koji su bojkotovali i jučerašnju sednicu. Podsećanja radi, Veće vrši usmeravanje i koordinaciju organa koji čine obaveštajno-bezbjednosni sektor, saopštio je kabinet premijera Crne Gore.
Saopštenje prenosimo u celini:
"Na današnjoj sednici se nisu pojavili koordinator službi bezbednosti i potpredsednik Vlade Dritan Abazović, predsednik i potpredsednik Odobra za bezbednost Skupštine Crne Gore Milan Knežević i Mevludin Nuhodžić, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.
Zaprepašćujuća je činjenica da osobe na ovako odgovornim pozicijama nijesu zainteresovane za davanje na uvid javnosti izveštaja o rezultatima postupanja sektora bezbednosti tokom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, 5. septembra na Cetinju, za koji je zainteresovan veliki deo domaće javnosti.
Takođe je iskazana naročita neodgovornost kada je u pitanju razmatranje obaveštajno-bezbjednosne procene rizika i pretnje po nacionalnu bezbednost Crne Gore.
Iz svega navedenog se da zaključiti ko drži do bezbednosti građana Crne Gore, a koga zanima isključivo i samo – politikanstvo", navodi se u saopštenju kabineta crnogorskog premijera.
Mapa Balkana - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala