- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zenit će zapamtiti Davida iz Novog Sada, a on – Sankt Peterburg: „Sada znam gde ću na letovanje“

© Foto : OK VojvodinaDavid Mehić
David Mehić - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2022
Pratite nas
Odbojkaši Vojvodine priredili su veliko iznenađenje kada su savladali Zenit, a najkorisniji igrač utakmice bio je David Mehić. Novosađanin je raskošnim talentom predvodio svoju ekipu do trijumfa protiv favorizovanog ruskog tima, a za Sputnjik je otkrio prve utiske iz Sankt Peterburga, koji namerava ponovo da poseti.
Odbojkaši Vojvodine spakovali su kofere i zaputili se u Sankt Peterburg kako bi izašli na teren protiv Zenita koji je predstavljao najtežeg rivala u grupi D Lige šampiona, posle dva poraza, od Berlina i ruske ekipe u Srbiji.
Plasman obezedio SofaScore LiveScore
Zenit je bio favorit, a srpski tim je na put krenuo u oslabljenom sastavu pa zato nije bilo mesta velikim nadama i očekivanjima.
Ipak, jedan od onih koji je vratio veru u tim bio je David Mehić koji je od trenutka izlaska na teren „zapretio“ odbojkašima Zenita u „Sibur areni“.
Mehić je u meču 4. kola Lige šampiona upisao 12 poena i zaradio titulu najboljeg igrača, a dan nakon trijumfa proveo je u šetnji i razgledanju, sa željom da se upozna sa što više znamenitosti velelepnog grada.
Posle ruskog snega i šetnje po veličanstvenim muzejima Sankt Peterburga, David Mehić govorio je za Sputnjik o podvigu i pobedi nad favorizovanim domaćinima.
„Već poslednjih par meseci imamo dosta problema sa povredama, to nam otežava treninge. Nismo imali velika očekivanja od ove utakmice, pogotovo što smo imali problema sa korona virusom od početka godine. Nije nas bilo dovoljno, vežbali smo u teretani, trenirali u grupicama. Na kraju se to isplatilo, skupili smo se, igrali smo timski i iskoristili smo to što su i oslabljeni“, počeo je Mehić razgovor za Sputnjik.
© Foto : OK VojvodinaDavid Mehić
David Mehić - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2022
David Mehić
Iako su povrede i virus korona pravili probleme čak i kada su treninzi u pitanju, protiv ruskog tima to je bila prednost jer Zenit nije imao toliko poteškoća tokom sezone.
Odbojkaši Vojvodine duži vremenski period trenirali su u specifičnim uslovima zbog čega su već naučili kako da se nose sa takvom situacijom.
„Trener je očekivao da damo 200 odsto sebe, ali mislim da je naša prednost što od početka sezone imamo problem sa povredama i onda smo navikli na otežan trening. Nama je pomoglo što smo navikli na tu situaciju da ne budemo kompletni, pa smo se u tome bolje snašli nego oni, iskoristili smo iskustvo“, objasnio je Mehić.
Prvaci Srbije pretrpeli su neočekivani poraz od Berlina, ali je utakmica sa Zenitom poslužila kao dokaz koliko sjajan srpski tim može da pruži.
„Na početku sezone ambicije u Ligi šampiona su bile da protiv Zenita pružimo maksimum, ali da ne očekujemo pobedu, dok protiv Berlina i Benfike idemo na trijumf. Ispostavilo se da protiv Berlina nismo imali sreće da budemo kompletni. Izgubili smo iako smo se dobro pokazali, a izgleda da nam se to vratilo protiv Zenita. U naredne tri utakmice idemo na pobedu“, optimističan je Mehić.
© Foto : OK VojvodinaDavid Mehić
David Mehić - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2022
David Mehić
David je rođen 1997. godine, a njegova karijera već je bogata trofejima najviše sa Vojvodinom u koju se 2021. godine vratio po treći put.
Prethodno je nastupao za Politehniku Lubin, ali je Vojvodina imala posebno mesto u srcu.
„Imam tu sreću da mogu da igram za klub za koji navijam od malena, klub koji pratim još od kada sam bio dete, roditelji su me vodili na utakmice, a sada sam sa tribina sišao na teren. Igranje u inostranstvu je drugačije, to je profesionalizam, ovde ima mnogo više emocija, ja sam generalno emotivan zbog toga mi sve ovo odgovara“, sa osmehom je objasnio srpski odbojkaš.
Odbojkaši Vojvodine narednu utakmicu igraju pred domaćom publikom, a to donosi dodatnu želju za trijumfom, s obzirom na to da u timu vlada i samopouzdanje nakon slavlja nad ruskim timom.
„Igraćemo u Spensu protiv Berlina i stvarno bi bilo lepo da pred novosadskom publikom pobedimo i da ih počastimo time“, istakao je Mehić.
A naš sagovornik je posle sjajne partije sebe počastio turističkim obilaskom Sankt Peterburga, kome će se, kako nam je rekao, sigurno vratiti, kao što se nedavno vratio u svoj rodni Novi Sad.
„Volim kulturu i umetnost, to je jedan od bitnih faktora pri odluci da se vratim u Vojvodinu. Novi Sad je evropska prestonica kulture i to se dešava jednom u životnom veku, nisam želeo to da propustim. Posetio sam dosta stvari, ali želim još mnogo toga da vidim. U Sankt Peterburgu smo pet dana, ali to je malo naspram toga koliki je grad. Ali sada znam gde ću doći na letovanje. Bili smo u Ermitažu, tu smo se najviše zadržali“, podelio je utiske Mehić.
Ermitaž, državni muzej, zajedno sa Zimskim dvorcem koji je nekada bio zvanična rezidencija ruskih careva, bila je Davidova želja za rusko gostovanje, kreirao je nezaboravne uspomene za celu ekipu koja se vraća u Srbiju i sa novom energijom ulazi u finiš sezone.
„Ostalo je još dva, tri meseca do kraja sezone kada se uzimaju trofeji i medalje, fokus je na tome. Što se tiče Lige šampiona to se rešava u narednih nekoliko nedelja, pa ćemo znati šta i kako u nokaut fazi“, zaključio je David Mehić.
Odbojkaši Vojvodine - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2022
SPORT
Šok u Sankt Peterburgu – Vojvodina srušila moćni Zenit!
Srbija – Rusija, odbojkašice, Evropsko prvenstvo u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2022
SPORT
Italijan posle Hrvatske vodi i Srbiju – poznat Terzićev naslednik
Zoran Terzić – selektor odbojkašica Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
SPORT
„Ne treba trošiti reči na to koliko je teško napustiti Srbiju“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala