- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šapovalov i dalje ljut na Nadala: Nije pošteno, gde je granica?

© AP Photo / Kirsty WigglesworthDenis Šapovalov, kanadski teniser
Denis Šapovalov, kanadski teniser - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2022
Pratite nas
Denis Šapovalov bio je besan tokom meča sa Rafaelom Nadalom zbog odugovlačenja španskog tenisera, a nakon što je eliminisan objasnio je zašto je ušao u raspravu sa sudijom.
Rafael Nadal savladao je Denisa Šapovalova, a tokom meča koristio je svoje stare metode poput odugovlačenja između poena.
Retko Nadal dobija opomenu sudija kada prekorači dozvoljeno vreme za pripremu između dva poena, a to je razbesnelo Šapovalova koji je poručio sudiji da je „korumpiran“.
Nakon duela, Kanađanin je istakao da možda nije trebalo da upotrebi tu reč, ali smatra da je imao pravo da bude ljut zbog nepoštovanja vremena.
„Mislim da sam pogrešio kada sam rekao da je korumpiran, bilo je u afektu, ali stojim iza svojih reči. Nije pošteno da Rafa toliko odugovlači. Spreman sam da igram i gledam na sat, tri, dva, jedan, nula, očigledno je da ću da kažem nešto. Bio sam spreman da igram, a on mi kaže da mu neće davati kaznu za prekoračenje vremena zato što ja nisam spreman za igru. Smešno mi je kada neko to kaže“, objasnio je Šapovalov.
To nije bila jedina situacija koja je zasmetala kanadskom teniseru. Nadal je medicinski tajm-aut iskoristio i kako bi otišao do toaleta, što Šapovalovu na istom turniru ranije nije bilo dozvoljeno.
„Posle četvrtog seta momak odlazi. Za istu situaciju prošle godine ja nisam dobio pauzu za toalet kada sam tražio lekarski tajm-aut. Gde je granica? I dalje cenim sve šta je Nadal postigao, neverovatan igrač, ali mora da postoji granica, pravila. Frustrirajuće je. Osećaš se kao da nisi ravnopravan. Igraš protiv rivala, sudije, teško je“, dodao je ljuti Kanađanin.
Šapovalova su na konferenciji upitali i da li smatra da se prema drugom teniseru igrači ne bi postavili kao prema Nadalu.
„Sto odsto. Svaki drugi meč koji sam igrao, tempo je bio brz jer su sudije poštovale ograničenje za pauzu. Nadal je između setova uzimao velike pauze, samo se izvlačio. Ne osporavam da je morao da uzme medicinski tajm-aut, ali kako možete da uzmete medicinski i imate pauzu za toalet u istoj pauzi? Jednostavno nije izbalansirano“, jasan je Šapovalov.
Nadal je tokom meča prišao Kanađaninu kako bi upitao šta se dešava, ali problema između dva tenisera nije bilo.
„Ne, samo me je pitao šta se dešava. Nije bilo problema u tom smislu“, objasnio je Šapovalov.
Kanađanin je imao šansu da izađe kao pobednik iz ovog meča, pa mu je zbog toga poraz još teže pao.
„Teško je. Fizički se osećam dobro, ali emocionalno.. Ružno je izgubiti. Osećao sam se da ga imam. U trećem, četvrtom, petom setu osećao sam da sam bolji, imao sam i više šansi. Imao sam samo jedan loš gem“, zaključio je Denis Šapovalov.
Nadal će u polufinalu igrati sa boljim iz duela Mateo Beretini - Gael Monfis.
Kanađanin Denis Šapovalov u svađi sa sudijom Karlosom Bernandesom - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2022
SPORT
„Svi ste korumpirani“ – Kanađanin besneo na sudiju zbog Nadala /video/
Španski teniser Rafael Nadal  - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2022
SPORT
Nadal preživeo Šapovalova – posle drame u pet setova izborio polufinale
Orden Svetog Save I reda koji je IVo Andrić dobio 1938. godine - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
SPORT
Novak Đoković ne mora da kaže ni reč – Ivo Andrić je već sve napisao
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala