- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Provera borbene gotovosti ruske vojske: Raspoređivanje raketnog sistema „Iskander M“ /video/

© Sputnik / Sergeй Orlov / Uđi u bazu fotografijaPripadnici Oružanih snaga Rusije tokom prenosa rakete operativno-taktičkog raketnog sistema "Iskander M"
Pripadnici Oružanih snaga Rusije tokom prenosa rakete operativno-taktičkog raketnog sistema Iskander M - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2022
Pratite nas
U ruskom Zapadnomg vojnom okrugu započela je planska provera borbene gotovosti. Jedinice su podignute na znak za uzbunu. Na mestu za postrojavanje komandanti im dodeljuju zadatke. Jedan od njih je raspoređivanje raketnog sistema „Iskander M“ pod zaštitom pešadije, saopštila je televizija „Zvezda“.
Borbena tehnika se izvozi iz angara kako bi se izveo marš do poligona na kojima će se održavati vežbe. Prema rečima komande, cilj manevara je provera veština i usklađenosti dejstava vojske.
Vojska uvežbava različite scenarije, uključujući kamufliranje taktičkih raketnih sistema i odbijanje napada sabotera.
Još jedan cilj vežbi je obuka regruta. Novajlije stiču iskustvo u uslovima sličnim borbenim.
Podsetimo, raketni sistemi „Iskander“ imaju domet do 500 kilometara i izuzetnu preciznost, kao i veliku mobilnost. Rakete mogu da ponesu i konvencionalne i nuklearne bojeve glave. Eksperti posebno naglašavaju nemogućnost presretanja raketa tog kompleksa sistemima protivraketne odbrane.
Lansiranje balističke rakete operativno-taktičkog raketnog sistema Iskander M sa poligona u Astrahanskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2021
VOJSKA I NAORUŽANJE
„Iskander“ pokazao neviđenu preciznost u inostranstvu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala