- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

„Iskander“ pokazao neviđenu preciznost u inostranstvu

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaLansiranje balističke rakete operativno-taktičkog raketnog sistema "Iskander M" sa poligona u Astrahanskoj oblasti
Lansiranje balističke rakete operativno-taktičkog raketnog sistema Iskander M sa poligona u Astrahanskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2021
Pratite nas
Operativno-taktički raketni kompleks „Iskander E“ pokazao je neviđenu preciznost na gađanjima kod stranog kupca: raketa je pogodila kopnenu metu na udaljenosti od 180 kilometara, saopštio je Sputnjiku industrijski direktor kompanije „Rosteh“ Bekham Ozdojev.
Meta je bio kvadrat 30 puta 30 metara sa elementima stare vojne tehnike.

„Gađanje je vršeno na teritoriji stranog kupca. Lansirana balistička raketa je prevalila 180 kilometara i pogodila tačno u cilj – potvrdile su kamere koje su bile postavljene oko mete. Proizvodi kompanije „Rosteh“ još jednom su se dobro pokazali“, rekao je Ozdojev.

Drugi zvaničnik „Rosteha“ Aleksandar Romanjuk je dodao da je na gađanjima prisustvovao vojni vrh države-kupca koji je pratio događaj.
„Nakon što je raketa pogodila tačno u metu aplauz nije dugo jenjavao“, rekao je on.
Podsetimo, "Iskander E" je borbeni sistem koji je predviđen za uništavanje strateških objekata protivnika na udaljenosti od 300 kilometara. Kompleks koristi balističke rakete 9M723-E.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala