- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Nova partija američke vojne pomoći stigla u Ukrajinu

© REUTERS / GLEB GARANICHIstovar američke vojne pomoći Ukrajini na aerodromu Borispolj
Istovar američke vojne pomoći Ukrajini na aerodromu Borispolj - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2022
Pratite nas
Nova partija američke tehničke pomoći za ukrajinsku vojsku stigla je u Ukrajinu, u paketu je savremena odbrambena oprema i municija, saopštila je zamenica ukrajinskog ministra odbrane Ana Maljar.
„Još jedna isporuka američke međunarodne tehničke pomoći za Oružane snage već je u Ukrajini. Pošiljku su dočekale kolege iz Ministarstva odbrane i ambasade SAD na međunarodnom aerodromu Borispolj. U paketu je savremena oprema i odbrambena municija“, napisala je Maljarova na svojoj stranici na Fejsbuku.
Ona je zahvalila američkim partnerima na podršci i praktičnoj pomoći.
Kako je javila televizija „Foks njuz“, danas je isporučeno 300 protivtenkovskih raketa „Džavelin“.

Obuka ukrajinskih vojnika

Ukrajinsku vojsku za upotrebu najnovijih protivtenkovskih raketnih sistema (koje je Kijev nedavno dobio od Velike Britanije) pripremaju britanski instruktori.
Kako je ranije izjavio britanski ministar odbrane Ben Volas, London će isporučiti ukrajinskoj vojsci lako protivtenkovsko naoružanje za „samoodbranu“.
Prva partija oružja sa 90 tona različitog naoružanja iz Sjedinjenih Američkih Država stigla je u Ukrajinu 22. januara, a sutradan je na aerodrom Borispolj stigao i avion sa drugom partijom američke vojne pomoći.
Kako je ranije istakao ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, isporuke oružja i dolazak zapadnih vojnih instruktora mogli bi da podstaknu Kijev na „vojne avanture“, što stvara direktnu pretnju po bezbednost Rusije. Moskva smatra da Zapad pokušava da stvori grupu trupa u blizini ruskih granica.
Ukrajinska vojska na aerodromu prima američke protivbaterijske radarske sisteme AN/TPQ-36. (arhivska fotografija) - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2022
VOJSKA I NAORUŽANJE
U Kijev stigla nova partija američkog naoružanja, Berlin: Naša artiljerija ne može dalje iz Estonije
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala