- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Milan Knežević: Ne prihvatamo nikakav koncept manjinske vlade

© Sputnik / screenshotMilan Knežević
Milan Knežević - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2022
Pratite nas
Predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević ocijenio je da za tu partiju nije prihvatljiv koncept manjinske Vlade.
„Mi ne želimo nikakav koncept manjinske Vlade. Mi želimo ravnopravnu političku vladu u okviru parlamentarne većine ili tehničku, ako nema dogovora. Ta tehnička vlada bi pripremila izbore, jer, ponavljam još jednom, ne daj bože da Krivokapić i Abazović organizuju izbore. Dritan bi ih, vjerovatno, organizovao u subotu, Zdravko u nedjelju, Mickej Spajić u ponedjeljak, a Tamara Srzentić u utorak. Svako bi iz Vlade jedan dan organizovao i on bi pobijedio na tim izborima i onda bi stvarno morali da zovemo ovog Eskobara da se uključi i da saopšti koji su izbori legitimni i na kog kandidata treba da se računa“, rekao je Knežević na TV Adria.
„Meni se čini da je u Vladi na djelu moždani udar, jer sve što smo čuli od premijera Zdravka Krivokapića i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, kao i ministara koji podržavaju jednog ili drugog, djeluje kao da je tamo nekakav moždani udar i da se oni nalaze u stanju neke polukome“, dodao je Knežević.
Prema njegovim riječima, teško je objasniti grčevito branjenje fotelja u izvršnoj vlasti.
„Sama činjenica da se čuvena Dara sa Smokovca, na protestima, pokazala kao najozbiljniji političar među ministrima i najozbiljniji političar među svim ovim funkcionerima koji navodno brane izbornu volju, a čini mi se da brane fotelje i pozicije – čast izuzecima, govori o tome da je, u stvari, taj puzajući državni udar prešao u galopirajući moždani udar, jer teško drugačije možete objasniti ovako histerično i franetično branjenje fotelja i od strane Krivokapića i od strane Abazovića, a pri tom i jedan i drugi optužuju nas iz Demokratskog fronta da smo ih posvađali“, naveo je Knežević.
On nije konkretno odgovorio na pitanje da li je za DNP prihvatljiva varijanta da predsjednik SNP-a Vladimir Joković bude novi premijer.
„A zašto ne bi neko iz Demokratskog fronta bio premijer? Mi činimo 67 odsto parlamentarne većine, a svojom snagom, principima i borbom protiv režima Mila Đukanovića mislim da smo zaslužili da, kroz podršku koju smo dobili od građana, makar u drugom poluvremenu imamo premijera“, rekao je Knežević.
Ne vidi, dodao je, zašto neko stvara narativ podobnosti Demokratskog fronta zato što su oni Srbi i zato što „mirišu“ na Srbiju i na Rusiju i da to treba da bude eliminatorni faktor makar imali i 40 poslanika.
Dritan Abazović - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2022
REGION
Abazović poziva Andriju Mandića da sjednu za sto
Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2022
REGION
Krivokapić: Na djelu je državni udar, Radulović od septembra radio za manjinsku vladu
Dritan Abazović, lider URA - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
REGION
GP URA: Zeleno svetlo za političke konsultacije oko manjinske vlade
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala