- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

GP URA: Zeleno svetlo za političke konsultacije oko manjinske vlade

© Foto : Sputnjiku ustupila URADritan Abazović, lider URA
Dritan Abazović, lider URA - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
Pratite nas
Glavni odbor URE na današnjoj sednici dao je mandat rukovodstvu stranke da se otvore konsultacije sa političkim partnerima o razrešenju političke situacije u državi uz ocenu da je model manjinske vlade u ovom trenutku optimalno rešenje za izlazak iz političke krize, saopšteno je iz GP URA.
URA modelom evropske vlade, kako poručuju, neće vratiti DPS na vlast, niti će stupati u bilo kakve aranžmane sa tom partijom.
Kako je saopšteno iz te partije tranzicioni put koji se dogodio nakon izbora u avgustu 2020. godine morao je da se desi i bio je ispravan.
„Podržavali smo Vladu sve vreme, ona je bila sa mnoštvom mana ali i nekim dobrim rezultatima a u julu nakon neizglasavanja Tužilačkog saveta u Skupštini videlo se da ona ne može dalje da nastavi svoj put u postojećem formatu. URA je bila jedina opcija koja je istinski podržavala i držala Vladu na nogama. Uprkos tome Krivokapić i njegovi ministri su za to vreme hteli da GP URA izbace iz vlasti. Sve to vreme URA nije htela da državu gura u nestabilnost i izaziva krizu vlasti dok se ne usvoji budžet“, stoji u saopštenju GP URA.
Na sednici je konsatovano i da je URA kao stranka spremna da ide u opoziciju i da to jasno i precizno saopštava.
„Evropskom vladom moramo da odblokiramo put Crne Gore u EU integracijama. URA evropskom vladom u ovom trenutku nudi rešenje koje je optimalno ali i ne beži od izbora. Još jedan razlog zbog čega URA nudi evropsku vladu jeste i taj što želi da kaže stop osnivanju političkih partija zakulisno preko državnih resursa, jer kad to ne bi rekli transparentno i sada bili bi kao DPS. Crna Gora želi da bude zemlja pravde a sedam meseci postojeći model vlade nije uspeo da izabere novog ministra pravde“, stoji u saopštenju, prenela je RTCG.
Protest u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
REGION
Protesti u više gradova Crne Gore protiv inicijative za smenu Vlade /video, foto/
Crnogorski poslanici na zasjedanju parlamenta u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
REGION
Lider SNP: O manjinskoj Vladi nakon sednice Skupštine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala