- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Lider SNP: O manjinskoj Vladi nakon sednice Skupštine

© AP Photo / Risto BozovicCrnogorski poslanici na zasjedanju parlamenta u Podgorici
Crnogorski poslanici na zasjedanju parlamenta u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
Pratite nas
Glavni odbor Socijalističke narodne partije (SNP) nije danas odlučivao o eventualnoj podršci manjinskoj Vladi, kazao je nakon sednice lider partije Vladimir Joković.
“SNP nije danas odlučivao o manjinskoj vladi, jer definitivno ova Vlada još postoji i mi ćemo sačekati trenutak kada će biti u parlamentu izjašnjavanje o toj temi. Mi imamo 3. februara izjašnjavanje o nepoverenju potpredsedniku Vlade Dritanu Abazoviću, 4. imamo raspravu oko poverenja Vladi, imamo raspravu oko skraćenja mandata Skupštini i na kraju 7. februara odluku o poverenju predsedniku parlamenta”, rekao je Joković, prenela je RTCG.
Zbog toga, kako navodi, nije logično pričati o manjinskoj Vladi, ako bude izglasano skraćenje mandata Skupštini.
“Mi smo zauzeli stav i zaključak da GO ovlašćuje poslanike, da povodom ovih odluka koje će biti donešene u parlamentu, da prisustvuju sednicama, da iskažemo svoj stav shodno dogovoru i da vidimo kakav je rasplet situacije i mi ćemo glasati o tim pitanjima, posle toga, ako bude izvesno formiranje eventualno manjinske, prelazne Vlade, tehničke Vlade SNP će imati sednicu GO kada će zauzeti konačan stav jer po našem Statutu to pripada Glavnom odboru”, poručio je lider SNP-a.
Sačekaće kako navodi, izjašnjavanje o svim temama u Skupštini.
“SNP neće biti deo Vlade u kojoj će biti DPS, a odluku ćemo doneti nakon 7. februara kada sve bude jasno. Odluku će doneti GO SNP”, kazao je Joković i poručio da će SNP uvek biti deo dobrih rešenja u Crnoj Gori.
Kazao je i da nisu glasali zato što ne znaju kakvo će biti rešenje, nakon sednice Skupštine.
Neće SNP, ponovio je, biti 41. glas za rušenje Vlade, a neće glasati ni za smenu potpredsednika Vlade Dritana Abazovića.
Uoči sednice, predsednik SNP-a Vladimir Joković kratko je rekao novinarima da na GO očekuje rešenje aktuelne situacije.
Grupa građana upriličila je performans ispred zgrade, s porukom "Posmatramo vas", a prosuli su i novac na ulazu. Nekoliko okupljenih građana na protestu je bilo s maskama.
Vladajuće URA i SNP 15. decembra prošle godine sa delom opozicionih partija nacionalnih manjina u Crnoj Gori potpisale su memorandum o saradnji. U ime SNP memorandum je potpisao čelnik te partije Vladimir Joković.
URA i CIVIS, konstituenti koalicije "Crno na bijelo", pozvali su sve partije u crnogorskom parlamentu da podrže koncept manjinske vlade.
Dritan Abazović, Zdravko Krivokapić i Aleksa Bečić - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
REGION
Krivokapić predložio smenu Abazovića sa još jedne funkcije
Milan Knežević, predsednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2022
REGION
Knežević: Neophodno prekinuti sukob na relaciji Krivokapić-Abazović
Krivokapić sa članovima svog kabineta u Belom salonu Skupštine Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2022
REGION
Kako će prelomiti Crna Gora: Manjinska vlada ili izbori
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala