- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Japan poziva svoje građane da hitno napuste Ukrajinu dok Kijev gomila naoružanje u Donbasu

© Sputnik / StringerUkrajinska vojska
Ukrajinska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2022
Pratite nas
Japanska vlada poziva svoje državljane da hitno napuste teritoriju Ukrajine, saopštio je generalni sekretar Vlade Hirokazu Macuno.
„Pozivamo sunarodnike koji se nalaze u Ukrajini da hitno napuste njenu teritoriju. Što se tiče situacije sa ambasadom (Japana), preduzimaćemo odgovarajuće mere na osnovu situacije u regionu i sa stanovišta zaštite naših građana“, naglasio je Macuno.
Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Japana, na četverostepenoj skali procene opasnosti Ukrajini je prisvojen treći stepen, što je jednako apelu da se ta zemlja ne posećuje. Četvrti stepen podrazumeva neophodnu evakuaciju.

Ukrajinci gomilaju naoružanje

Obaveštajci samoproglašene Luganske Narodne Republike otkrili su oklopna vozila ukrajinskih snaga u jednom od gradova u blizini linije razgraničenja.
„U zoni odgovornosti 79. brigade ukrajinske vojske primećena su dva borbena vozila pešadije u blizini naselja Sčastje (koje je udaljeno oko 25 kilometara od Luganska)“, saopštio je portparol Narodne milicije samoproglašene LNR.
Jedinice Narodne milicije stalo prate akcije ukrajinske vojske i „po naređenju komande“ spremni su da „operativno reaguju na promene situacije“.
Takođe, danas je saopšteno da su u region stigli ekstremisti „Desnog sektora“ (organizacije zabranjene u Rusiji).
Samoproglašene DNR i LNR više puta su optuživale ukrajinsku vojsku da koncentriše oklopna vozila i zabranjeno oružje kod linije razgraničenja u Donbasu.
U poslednje vreme Zapad optužuje Rusiju da navodno priprema invaziju na Ukrajinu i da u prilog tome ide i činjenica je Moskva značajno pojačala vojno prisustvo kod granica Ukrajine. Rusija odlučno odbacuje te optužbe kao neosnovane i opasne i ističe da vojne snage premešta na svojoj teritoriji u skladu sa Ustavom, a da Zapad sve to koristi kao izgovor za dalje širenje na Istok.
Ukrajinski vojnik - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2022
RUSIJA
Ukrajinski ministar: Rusija neće napasti 20. februara, nemamo informacije da sprema ofanzivu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala