- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajinski ministar: Rusija neće napasti 20. februara, nemamo informacije da sprema ofanzivu

© AP Photo / Efrem LukatskyUkrajinski vojnik
Ukrajinski vojnik - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2022
Pratite nas
Oružane snage Rusije do sada nisu formirale ni jednu udarnu grupu, što bi ukazivalo da se sprema napad na Ukrajinu, izjavio je ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov.
Kako je naveo, podaci koje ima ukrajinska obaveštajna služba, službe država-partnera Kijeva pokazuju da je situacija ista kao u proleća prošle godine.
„Dakle, kako stvari stoje sada, ni jedna udarna grupa Oružanih snaga Rusije nije formirana, što bi nagovestilo da će sutra krenuti u ofanzivu“, rekao je Reznikov u intervjuu televiziji ICTV.
On je naglasio da postoje rizični scenariji i da su mogući u budućnosti.
„Ali danas, takva demonstracija, takva pretnja ne postoji“, naglasio je Reznikov.
Ministar je naglasio da da ne „ceni mnogo“ scenario moguće ofanzive Rusije 20. februara, o čemu je govorio komandant Operacije združenih snaga Ukrajine Aleksandar Pavljuk.
„Naše Oružane snage, naša komanda, Generalštab imaju razrađene sve scenarije najgorih opcija kako bi znali šta da rade u slučaju ofanzive“, objasnio je Reznik.
U poslednje vreme Zapad optužuje Rusiju da navodno priprema invaziju na Ukrajinu i da u prilog tome ide i činjenica je Moskva značajno pojačala vojno prisustvo kod granica Ukrajine. Rusija odlučno odbacuje te optužbe kao neosnovane i opasne i ističe da vojne snage premešta na svojoj teritoriji u skladu sa Ustavom a da Zapad sve to koristi kao izgovor za dalje širenje na Istok.
Ukrajinska vojska u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
SVET
Zvuci ukrajinskog oružja i tehnike sve glasniji: Prisutni svi faktori za ofanzivu na Donbas
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala