- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Eksplozija u Albaniji: Podmetnuta bomba ispred kuće predsednika Fudbalskog saveza /video/

© AP Photo / Hektor PustinaAlbanska policija
Albanska policija - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2022
Pratite nas
Snažna eksplozija dogodila se ispred kuće predsednika Fudbalskog saveza Albanije uoči glasanja o novom šefu te organizacije. Policija je zbog eksplozije blokirala Drač.
Maskirana osoba postavila je eksploziv ispred kuće predsednika Fudbalskog saveza Albanije, Armanda Duke, ali u eksploziji nije bilo povređenih, javljaju albanski mediji.
Eksplozija je usledila nakon što je Fudbalski savez Albanije počeo proceduru izbora novog predsednika i, kako tvrdi Duka, serije pretnji koje je dobijao prethodnih dana.
Albanska policija odmah je blokirala delove Drača u potrazi za maskiranim muškarcem koji je postavio paket sa eksplozivom u neposrednoj blizini kuće Armanda Duke.
U trenutku eksplozije u kući se nalazila samo njegova supruga.
Motiv za ovaj napad nije poznat, ali se Armand Duka nedavno sukobio sa gradonačelnikom Tirane Erionom Veljijajem, koji je u nekoliko navrata vređao zvaničnike Fudbalskog saveza Albanije i pretio im.
„On je moj rival, a ne neprijatelj“, odmah je reagovao gradonačelnik Tirane, tražeći od policije da što pre uhvati počinioce ovog napada, preneo je RTS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala