- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Trikovi da odeća uvek izgleda kao nova

CC0 / / Garderober
Garderober - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
Pratite nas
Ako vam se odeća brzo pohaba, razvuče, izgubi boju, a ne želite da isprobajte ove štedljive savete da biste svojoj omiljenoj odeći produžili život.
Modna urednica Klemi Filsend za San je otkrila svoje trikove u održavanju garderobe.

Alkoholno sirće za belinu

Preskočite korišćenje izbeljivača ili drugih proizvoda za izbeljivanje koji će vas skupo koštati. Umesto toga, okrenite se svakodnevnim potrepštinama koje već imate u kuhinji, kao što su soda-bikarbona, deterdžent za veš i alkoholno sirće. Dodajte pola šolje sode-bikarbone u bubanj veš-mašine, deterdžent kao i obično i sirće u fijoku za omekšivač.

Aspirin za mrlje

Mrlje od znoja na košuljama uzrokuje aluminijum u mnogim dezodoransima koji stvara reakciju u kombinaciji s vašim znojem. Nikada nemojte koristiti izbeljivač da ih očistite, jer će to samo pogoršati situaciju.
Napravite pastu od zgnječenog aspirina i vode i nanesite je na mrlju četkicom za zube pre pranja. Salicilna kiselina lako će ga eliminisati.

Biber za boju

U mašini boja postepeno bledi s pamučnih tkanina, ali ako pranju dodate mleveni biber, boja će se vratiti. Biber razgrađuje ostatke sapuna koji mogu uzrokovati izbeljivanje boja, a manje je abrazivan od komercijalnih deterdženta.

Banana za kožnu obuću

Vratite sjaj cipelama i uklonite ogrebotine kako bi izgledale kao nove trljanjem kore banane po površini. Unutrašnjom stranom kore utrljajte kožu ili veštačku kožu i brzo obrišite sav višak čistom, mekom krpom.
Muška košulja - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2020
Ruski lekar objasnio u kojim slučajevima odeću treba dezinfikovati
Devojke u šopingu - Sputnik Srbija, 1920, 05.11.2021
DRUŠTVO
Šoping kao razonoda: Da li je kupovina novih stvari zamena za sreću?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala