Ruski lekar objasnio u kojim slučajevima odeću treba dezinfikovati

© Fotolia / Daniel Muška košulja
Muška košulja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Odeću je potrebno dezinfikovati ukoliko ste se zadesili pored drugih ljudi koji su kijali ili kašljali pored vas, ili u slučaju ako ste tom odećom dodirivali ograde ili zidove liftova, saopštio je poznati ruski doktor i televizijski voditelj Jevgenij Komarovski.

„Ukoliko ovih situacija nije bilo – nema potrebe za brigom. Najjednostavniji način, a takođe i najbolji je da imate nekoliko kompleta odeće. Kada uđete u kuću, okačite komplet odeće koju ste nosili na terasi nekoliko dana na suncu“, objasnio je doktor.

Komarovski je podsetio da čak i u slučaju da je osoba donela virus kući na rukavicama i čizmama, infekcija će se dogoditi tek kada virus dospe na sluzokožu, te je važno da ne trljate oči i nos neopranim rukama.

On je dodao da je pre ulaska u kuću najbolje stati na prostirke, i da je izbeljivač sa hlorom dobar za čišćenje.

Mobilni telefon - Sputnik Srbija
Kako najbolje dezinfikovati telefon od koronavirusa

Pandemija virusa korona 

Prema poslednjim podacima u svetu je do sada registrovano više od  936.170 slučajeva obolelih od virusa korona, preminulo je više od 47.249 ljudi. Od ukupnog broja obolelih u kritičnom stanju je 35.612 osoba, odnosno pet odsto obolelih.

Broj zaraženih i dalje je najviši u Sjedinjenim Američkim Državama - 215.300, a sledi Italija sa 110.574 i Španija sa 104.118 slučajeva. 

Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji virusa korona Kovid-19.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala