- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Slučaj „Mrtav ’ladan“ šokirao Irsku: Sa preminulim ujakom pravo u poštu po njegovu penziju

CC0 / Piksabej / Pošta
Pošta - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
Pratite nas
Policija u Irskoj istražuje novinske izveštaje da je telo mrtvog muškarca doneto u poštu u pokušaju da mu se isplati penzija.
„Ajriš tajms“ je objavio da je muškarac za koga se pretpostavlja da ima oko 60 godina, „uvučen u poštu“ u gradu Karlou u petak, uz pomoć dvojice mlađih muškaraca.
Pošto je osoblju sve to bilo sumnjivo, počeli su da ispituju dvojicu mlađih muškaraca, ali su oni ubrzo pobegli sa lica mesta. Ostavili su telo starijeg čoveka, za kojeg je potom potvrđeno da je – mrtav, prenosi B92.
Muškarac koji je dovukao telo mrtvog ujaka kako bi uzeo penziju tvrdi da „nije znao da je ovaj umro“ u tom trenutku!
U pitanju je Deklan Honi (40), koji kaže da nije želeo da opljačka pokojnog ujaka Padara Dojla (66), nakon što su ga on i njegov prijatelj vukli pet minuta od njegove kuće do pošteda uzmu penziju, preneo je „Miror“.
Deklan je za irski „Miror“ izjavio kako je on sada „glavna priča u gradu“ i da je u zajednici označen kao „ubica“ otkako je senzacionalna priča dospela u javnost, o čemu je pisao i AP.
On, međutim, kaže da „nije idiot“ i da veruje da ga optužuju da je dovukao telo ujaka u poštu kako bi mu uzeo penziju, jer je prethodno krao od ujne.
„Zašto bih želeo da opljačkam ujaka. Imam 40 godina, nisam dete, nisam klinac. Nisam idiot da se šetam gradom sa telom mrtvog čoveka i da mu uzimam novac. Da li sam ludak. Nisam“, rekao je Deklan.
On priznaje da je nekada imao problema s drogom i da je bio dve godine u zatvoru. Kaže i da ga sada optužuju da je namerno doneo leš ujaka u poštu da bi uzeo pare, a da je sve to zbog njegove prošlosti, prenosi Tanjug.
„Zato to govore o meni, zato sve to isplivava sada, jer sam radio neke stvari ranije, dodao je Deklan.
Zvaničnici i policija nisu želeli da razgovaraju o detaljima slučaja, ali su rekli da policajci istražuju okolnosti oko „neobjašnjive smrti starijeg muškarca“ u oblasti Karlou.
Policija je saopštila da će biti obavljena obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti.
Gradonačelnik grada Karlou Ken Murnan rekao je da je slučaj ostavio građane u šoku.
„Jednostavno je zapanjujuće da nekome tako nešto padne na pamet da uradi. To je kao u Hičkokovom filmu“, izjavio je Murnan.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala