- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Britanija donela novu odluku – i ona ide na ruku Đokoviću

© AP Photo / Kirsty WigglesworthNovak Đoković sa trofejem Vimbldona 2011.
Novak Đoković sa trofejem Vimbldona 2011. - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
Pratite nas
Vlada Velike Britanije je donela odluku o promeni pravila u vezi sa dolascima stranih državljana koji nisu vakcinisani protiv virusa korona – oni od sada neće morati da idu u karantin, što bi mogla da bude značajna informacija za Novaka Đokovića i njegovo učešće na Vimbldonu.
Vlada Velike Britanije je u odluci navela da se sadašnja praksa karantina za nevakcinisane dolaske menja i da će od sada takvi putnici morati da imaju samo popunjen formular o boravku u Velikoj Britaniji i obavezno testiranje.
Informaciju o tome potvrdio je poslanik Grent Šaps.
Takav ishod ide na ruku Novaku Đokoviću koji je proteran iz Australije i nije mogao da nastupi na Australijan openu, a potom je iz Francuske objavljeno da je vakcinacija protiv virusa korona isključiv uslov za one koji nameravaju da se takmiče na Rolan Garosu.
Uz činjenicu da će Đoković imati gotovo izvesno prepreke za put u Sjedinjene Američke Države, što znači i upitan nastup na Ju-es openu, najbolji teniser sveta ima samo jednu šansu za osvajanje 21. Grend slem trofeja – to je ovogodišnji Vimbldon.
Sa novim pravilima ne postoje prepreke da se on pojavi na najprestižnijem turniru, ali trebalo bi da organizatori takmičenja to i potvrde, kako ne bi došlo do novih poteškoća i problema u komunikaciji koji su delom uticali na to da Đoković bude proteran iz Australije.
Novak Đoković na konferenciji za medije pred Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
SPORT
Đoković, zasad, ima „samo jednu šansu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala