- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Kina: Si Đinping nije molio Putina da ne napada Ukrajinu

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin i Si Đinping
Vladimir Putin i Si Đinping - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
Pratite nas
Ministarstvo spoljnih poslova Kine nazvalo je lažnim saopštenje o molbi kineskog predsednika Si Đinpinga predsedniku Rusije Vladimiru Putinu da ne napada Ukrajinu tokom Zimskih olimpijskih igara u Kini.

„Saopštenje je apsolutno lažno“, rekao je predstavnik Ministarstva spoljnih poslova Kine.

Ranije je „Blumberg“ objavio članak u kome se tvrdi da se kineski lider, navodno, obratio svom ruskom kolegi sa molbom da ne napada Ukrajinu tokom Olimpijade.
U Ministarstvu su naveli da ovakve izjave nisu usmerene samo na provokaciju protiv drugih zemalja, već i na narušavanje Olimpijskih igara.
Prema rečima portparolke Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marije Zaharove materijal „Blumberga“ je lažna vest, to je specijalna operacija američkih službi koje koriste medije.
Poslednjih meseci se u zapadnim medijima sve češće pojavljuju informacije o tome da Moskva priprema „invaziju“ na Ukrajinu. Rusija je nekoliko puta opovrgavala te informacije i podvlačila da se takve izjave koriste u cilju povećanja broja NATO vojnika pored njenih granica.
Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin otkrio je da planira da se pojavi na Zimskim olimpijskim igrama u Kini. Prethodno je predsednik SAD Džo Bajden izjavio da Amerika planira potencijalni diplomatski bojkot ZOI.
Vladimir Putin i Si Đinping - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2022
RUSIJA
Kineski mediji: Si Đinping nije Putina ništa molio, pogotovo ne da obustavi napad na Ukrajinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala