- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kineski mediji: Si Đinping nije Putina ništa molio, pogotovo ne da obustavi napad na Ukrajinu

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin i Si Đinping
Vladimir Putin i Si Đinping - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2022
Pratite nas
Ambasada Kine u Rusiji saopštila je da je saopštenje u vazi sa objavom u medijima da je navodno predsednik Kine Si Džinping zamolio svog ruskog kolegu Vladimira Putina da ne napadne Ukrajinu za vreme trajanja Olimpijade - apsolutno netačno.
„Članak `Blumberga` o tome da je navodno Si pisao Putinu da ne napada na Ukrajinu za vreme Olimpijade je apsolutni fejk njuz“, navodi se u objavi ambasade.
Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin otkrio je da planira da se pojavi na Zimskim olimpijskim igrama u Kini. Prethodno je predsednik SAD Džo Bajden izjavio da Amerika planira potencijalni diplomatski bojkot ZOI.
Potom je to potvrdio i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov koji je rekao da đe Putin prisustvovati otvaranju Olimpijskih igara u Pekingu 4. februara, a tada će se sastati sa predsednikom Kine Si Đinpingom, rekao je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.
„Pripremamo zvanični rusko-kineski samit. Predsednik Putin će, na poziv predsednika Si Đinpinga, posetiti Peking 4. februara – na dan otvaranja Olimpijskih igara. Istog dana će se održati pregovori na najvišem nivou“, precizirao je Lavrov.
Ski skakaonica – test pred ZOI u Pekingu - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2021
SPORT
Amerika bojkotuje Olimpijske igre u Pekingu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala