- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Protesti u više gradova Crne Gore protiv inicijative za smenu Vlade /video, foto/

© Sputnik . Boban NovovićProtest u Podgorici
Protest u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
Pratite nas
Protesti protiv inicijative za smenu Vlade organizovani su i večeras u Nikšiću, Beranama, Podgorici i Budvi.
U Nikšiću je nastavljeno protestno okupljanje građana koji tvrde da na ovaj način brane izbornu volju. Sa građanima, koji su se okupili ispred zgrade opštine, bili su predstavnici i odbornici Demokrata, Ujedinjene Crne Gore i pokreta Ne damo Nikšić, kao i članovi NVO Miholjski zbor.
Tu su bili i predsednik SO Nikšić, Nemanja Vuković, koji je bio prve dve večeri sa njima, ali i potpredsednici i poslanici Demokrata Momo Koprivica i Vladimir Martinović. Građani su prošetali do skvera.
Momčilo Otašević iz NVO Miholjski zbor, organizacije koja u Nikšiću predvodi proteste, kazao je da ne želi da se obrati jer su prisutni političari koji će da se obrate, prenose Vijesti. On je naveo da NVO Miholjski zbor ne podržava ni jednu političku partiju već narodno okupljanje koje je organizovano zbog namere da se osnuje manjinska vlada.
Koprivica je rekao da je Crna Gora objedinjena oko odbrane izborne volje i da govori u ime narodnih poslanika, a ne u ime narodnih neprijatelja.
Kako je kazao, Crna Gora je objedinjena oko 208 hiljada onih koji su 30. avgusta želeli smenu bivšeg režima, pravdu i bolje uslove života.
„Danas Crna Gora ima jednog jedinog neprijatelja, a to je onaj neprijatelj prava građana, onaj koji je spreman da proda izbornu volju za 21 milion ili bilo koji drugi iznos... Svih sedam godina su vas lagali da ćemo otići sa DPS-om, da ćemo biti neka nova Pozitivna Crna Gora. Sad se vidi ko je ko, ko je za šta i ko ima koji stav“, kazao je Koprivica.
Poručio je okupljenima da su ih sve lagali, kao i što ih sada lažu da manjinska vlada nije povratak DPS-a.

„Narod nije glasao za svađe i nemire“

Više stotina građana okupilo se i u Podgorici, a protest je trajao manje od pola sata, javlja dopisnik Sputnjika iz glavnog grada Crne Gore.
Tokom protesta saobraćaj na Bulevaru Stanka Dragojevića bio je blokiran, a prilazi zgradi Vlade su bili zatvoreni.
© Sputnik / Boban NovovićProtest u Podgorici protiv inicijative za smenu Vlade
Protest u Podgorici protiv inicijative za smenu Vlade - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
Protest u Podgorici protiv inicijative za smenu Vlade
Jedan od okupljenih, Zdravko Kasalica, kazao je da je postojeća Vlada mogla bolje raditi ali da su ovdje da ne dozvole izdaju narodne volje.
„Tu smo da aktuelnu većinu pozovemo na razum“, rekao je on i dodao da je većina glasala da poslanici rade u interesu građana.
Kasalica je ambasadi SAD poručio da „u Crnoj Gori žive slobodni ljudi koji sami odlučuju, te da Crna Gora nije njihova kolonija ili distrikt“.
Slobodan Bulajić je zamolio predstavnike vlasti da se izmire, „jer narod nije glasao za svađe i nemire“.
RTCG javlja da su se i u Beranama i Budvi građani ponovo okupili na protestu protiv inicijative za smenu Vlade.
Građani Budve su se okupili na kružnom toku na ulazu u grad. Jedan od učesnika protesta, Ivan Pejović, naglasio je da protest nije politički skup i da se ovim putem ne brane ničije fotelje.
"Ovo je slobodno izražen bunt građanki i građana Budve. Svedoci smo proteklih dana dizanja tenzije, pogotovo po nacionalnoj osnovi. Sada poručujem svima, Crna Gora je država svih nas - Crnogoraca, Srba, Albanaca, Bošnjaka. Samo jaka i građanska Crna Gora može napred, drugačije nema alternativu", poručio je Pejović za RTV Budva.
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
REGION
Krivokapić: Kako mogu braniti fotelje oni koji vraćaju mandat
Crnogorski poslanici na zasjedanju parlamenta u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
REGION
Lider SNP: O manjinskoj Vladi nakon sednice Skupštine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala