- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Amerika može pooštriti kontrolu izvoza ključnim industrijskim granama Rusije

© Foto : PexelsSoftver
Softver - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
Pratite nas
SAD mogu pooštriti kontrolu izvoza ključnim industrijskim granama Rusije, ako Moskva „izvrši invaziju na Ukrajinu“, piše magazin „Hil“, pozivajući se na neimenovane izvore u američkoj administraciji.
Prema podacima sagovornika lista, administracija američkog predsednika razmatra mogućnost primene pravila o stranoj robi direktne proizvodnje radi kontrole izvoza u Rusiju mikroelektronike koja se proizvodi uz pomoć američkog softvera ili tehnologija.
Kako je naveo činovnik, ova odluka može biti usmerena protiv ruskog sektora veštačke inteligencije, pomorstva, odbrambene i civilne avijacije ili da se široko koristi, na primer, za kućnu tehniku.
„Nikakve konačne odluke nisu donete“, rekao je izvor. On je, međutim, naglasio da su SAD rešene „maksimalno da nanesu patnju Kremlju“ u slučaju eskalacije situacije sa Ukrajinom.
SAD, države NATO-a i Ukrajina ponavljaju iz dana u dan da su ruske trupe skoncentrisane kod ukrajinske granice i da postoji "pretnja ruske invazije". Moskva, sa svoje strane, naglašava da se njena vojska nalazi na sopstvenoj teritoriji i da ne postoje nikakvi agresivni planovi.
Američki nosač aviona Abraham Linkoln. - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
SVET
Mediji: Bajden razmišlja da pošalje hiljade vojnika, brodove i avione na istok Evrope
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala