- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska ambasada poručila Londonu: Ne provocirajte – situacija je i tako pred ključanjem

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaGrb na zgradi ambasade Rusije u Londonu
Grb na zgradi ambasade Rusije u Londonu - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2022
Pratite nas
Ambasada Rusije u Velikoj Britaniji pozvala je London da prestane sa opasnim provokacijama oko Ukrajine u već uzavreloj atmosferi zbog tvrdnji da Moskva navodno želi da dovede proruski orijentisane političare na vlast u Ukrajini.
„Odlučno pozivamo London da prestane sa glupim retoričkim provokacijama koje su veoma opasne u sadašnjoj uzavreloj atmosferi, kao i da doprinesu realnim diplomatskim naporima za osiguravanje pouzdanih garancija evropske bezbednosti“, saopštio je portparol ruske ambasade.
Kako se navodi, najnovija vest o „nameri“ Rusije da dovede na vlast u Kijevu bivšeg poslanika Vrhovne Rade Evgenija Murajeva, protiv kojeg je Rusija uvela sankcije pod optužbom da predstavlja pretnju nacionalnoj bezbednosti – potpuna je anegdota.
„Našavši se na margini stvarnih diplomatskih procesa usled svoje kratkovide politike, London vidi svoju ulogu u stalnom raspirivanju antiruskih raspoloženja. Logika je prosta – sastoji se u optuživanju Rusije za pripremu 'neminovne' inavezije na Ukrajinu i pokušaju da na tom izmišljenom 'temelju' igra ulogu ideološkog lidera 'slobodnog sveta', koji se štiti od 'autokrata'“, naglasila je ambasada.
U saopštenju se dodaje da je „ta parola sa lažnim sjajem kombinovana sa očiglednom degradacijom britanskog ekspertskog potencijala u ruskom i ukrajinskom pravcu“.
„Vidimo istinski profesionalni nivo ljudi koji, uz te apsurdne izjave, šalju u Ukrajinu ubojito oružje, povećavaju sopstveno vojno prisustvo u blizini ruskih granica, a takođe ohrabruju Kijev da sabotira Minske sporazume“, konstatovalo je rusko diplomatsko predstavništvo.
Podsetimo, Ministarstvo inostranih poslova Velike Britanije tvrdi da je dobilo informacije da navodno Rusija namerava da na vlast u Ukrajini dovede snage koje se pozitivno odnose prema ruskom rukovodstvu.
Moskva ove navode negira. S tim u vezi, Ministarstvo inostranih poslova Rusije nazvalo je dezinformacijama i provokacijama saopštenje Londona.
Zastava Velike Britanije ispred Big Bena u Londonu. - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2022
RUSIJA
London preti Moskvi: Ako postavite marionetski režim u Kijevu, uslediće ozbiljne sankcije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala