- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Može li se pojaviti ruska baza u Venecueli

© Foto : Russian Defence MinistryKrstarica "Moskva", ruska Crnomorska flota
Krstarica Moskva, ruska Crnomorska flota - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2022
Pratite nas
Otvaranje ruskih vojnih baza u Venecueli je nemoguće, jer je to zabranjenom Ustavom zemlje, saopštio je ambasador Rusije u Venecueli Sergej Melik-Bagdasarov.
Diplomata je u intervjuu jutjub-kanalu „Solovjov lajv“ nazvao odgovor na ovo pitanje „očiglednim“, naglasivši da je za to potrebno samo baciti pogled na Ustav Venecuele.
U isto vreme, Melik-Bagdasarov smatra da, ako se pojača pritisak SAD, Moskva i Karakas mogu povećati vojnu saradnju. Postoji mnogo oblika takve saradnje, jeprimetio diplomata.
„Venecuela ima prilično razvijenu lučku infrastrukturu. Tamo se nalaze i dubokomorske luke i civilne luke, postoje razne baze venecuelanske mornarice. Poseduju sve što je potrebno. Druga stvar je što je ta tema prilično osetljiva. Štaviše, naše krstarice-nosači aviona, raketne krstarice tamo uplovljavaju i ništa čudno u tome ne vidimo“, dodao je on.
Ranije je savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven zapretio „odlučnim odgovorom“ u slučaju da Moskva pošalje ruske vojnike u Latinsku Ameriku.
Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov rekao je nedavno na temu raspoređivanja ruske vojne infrastrukture na Kubi i u Venecueli da ništa ne može da potvrdi ali ni da isključi.
Ruska raketa Cirkon - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
RUSIJA
Uz „Cirkone“ razmeštanje ruskih vojnih baza u Latinskoj Americi postaje nepotrebno?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala