- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Liga velikog srca: Humanitarni turnir u malom fudbalu u Beogradu pomaže u lečenju retkih bolesti

© Foto : Sputnjiku ustupilo Udruženje „SportMe“Humanitarni turnir u malom fudbalu „Fajnal ejt“
Humanitarni turnir u malom fudbalu „Fajnal ejt“ - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2022
Pratite nas
Još jedan humanitarno-sportski događaj koji može da pomogne da se spasi nečiji život održava se u Beogradu do kraja sedmice. U balonu „Južni bulevar“ u subotu i nedelju od 18.30 sati igraće se turnir u malom fudbalu „Fajnal ejt“, a novac od doniranja na licu mesta biće uplaćen za lečenje Mladena Perića, koji boluje od akutne mijeloblastne leukemije.
Treći ovakav turnir po redu otvoren je za sve zainteresovane, koji bi prilikom dolaska na ulazu donirali simboličnu svotu od 200 dinara i tako pomogli Mladenu da pobedi opaku bolest (AML).

Humanitarni turnir u Beogradu

Tokom vikenda igraju se polufinalna i finalna utakmica turnira, u kom učestvuje osam najboljih ekipa iz lige rekreativaca i to pet prvoplasiranih iz Prve lige: FK „Kipsta“, FK „Atakante“, „Taka tura“, „90 plus“, „Burkina Faso“ i šampioni Druge lige: FK „Beostar“, „Enfild“ i „BG Nautika“.
Ni njima neće izostati prilika da pokažu humanost. Svaki igrač koji dobije žuti karton moraće da pošalje SMS poruku na broj telefona 3030 humanitarne organizacije „Budi human“, čime će da donira najmanje 200 dinara za lečenje dece. Ako neko, pak, dobije crveni karton, moraće da pošalje tri poruke na isti broj. Slanjem poruka, igračima se ukidaju suspenzije, te će moći da se vrate na teren i nastupe već u sledećem kolu.
© Foto : Sputnjiku ustupilo Udruženje „SportMe“U humanitarnom turniru učestvuje osam najboljih ekipa iz lige rekreativaca.
U humanitarnom turniru učestvuje osam najboljih ekipa iz lige rekreativaca. - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2022
U humanitarnom turniru učestvuje osam najboljih ekipa iz lige rekreativaca.

Liga velikog srca

Organizator turnira je Udruženje „SportMe“,čiji je cilj da kroz rekreativni sport i zabavu podstaknu humanost, takmičarski duh, zdrav način života i druženje, a dešavanje je podržala i kompanija „Mocart“.
„SportMe“ liga inače broji 37 rekreativnih timova s više od 500 takmičara i prepoznatljiva je po humanitarnom karakteru, zbog čega je u medijima nazivana i „Ligom velikog srca“.
© Foto : Sputnjiku ustupilo Udruženje „SportMe“Zbog svog humanitarnog karaktera, „SportMe“ zovu „ligom velikog srca“.
Zbog svog humanitarnog karaktera, „SportMe“ zovu „ligom velikog srca“. - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2022
Zbog svog humanitarnog karaktera, „SportMe“ zovu „ligom velikog srca“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala