- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zelenski proširuje sankcije protiv Rusije: Na meti kompanije, sudije, Putinov predstavnik

CC BY 4.0 / Kancelarija predsednika Ukrajine / Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2022
Pratite nas
Predsednik Ukrajine Vladimir potpisao je ukaz Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu (SNBO) o sankcijama protiv ruskih kompanija, sudija, kao i zvaničnika sa Krima.
Saglasno dokument koji je objavljen na sajtu predsednika, na sankcionom spisku su, između ostalih, ruske kompanije „Lenpromtransproekt“, „Geozemstroj“, akcionarsko društvo „Osiguravajuća biznis grupa“.

Na „crnoj listi“ našao se i opunomoćeni predstavnik predsednika Rusije u Severno-kavkaskom federalnom okrugu, bivši državni tužilac Jurij Čajka, kao i nekoliko ruskih sudija.

Na spisku se našlo više imena, uključujući zamenika ministra unutrašnjih poslova Krima Alekseja Dmitrijeva, načelnika uprave MUP Sevastopolja Pavela Giščenka, vršioca dužnosti šefa Istražnog komiteta Rusije za Krim i Sevastopolj Vladimira Terentjeva, tužioca iz Sevastopolja Marka Boljšedvorskog, vojnog tužioca Crnomorske flote Alekseja Najda, načelnika uprave FSB za Krim i Sevastopolj Leonida Mihajluka, ministarku sporta Krima Olgu Torubarovu, ali i bivši ministri, sudije Vrhovnog, Arbitražog, vojnog i drugih sudova na Krimu.
Sankcije podrazumevaju blokiranje imovine – privremeno ograničavanje prava lica da koriste i raspolažu svojom imovinom, obustavljanje finansijskih transakcija, sprečavanje povlačenja kapitala iz Ukrajine.
Ograničenja se uvode na pet godina.
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2021
RUSIJA
Ukrajina uvela sankcije protiv 23 državljana Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala