- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Stiže „lada niva“ na struju: Japanska verzija legendarnog terenca /video, foto/

© Foto : Youtube/LADA/PrintscreenLada niva bronto
Lada niva bronto - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2022
Pratite nas
„Lada niva ledžend“ predstavljena je na Sajmu automobila u Tokiju, a legendarni ruski terenac počeće da se prodaje u Japanu pod imenom „vlada 4x4“. Priprema se i električna verzija „nive“ za Japan, kao i varijanta sa automatskim menjačem.
„Vlada 4x4 klasik“ dobila je homologaciju za japansko tržište, a ime je dobila po tome što je za zemlju izlazećeg Sunca dorađena u Vladivostoku.
„Niva“ je po izgledu i karakteristikama ista kao i u Rusiji, i ima motor od 1,7 litara i 83 konjske snage, a urađeno je samo nekoliko modifikacija kako bi dobila sertifikat za japansko tržište.
Iz kompanije Sumotori grup, koja je zadužena za plasman na tržište Japana, najavljuju nekoliko novih varijanti za izvoz u tu zemlju.
„Vidimo značajno interesovanje i potencijal za modernizovanu „vladu 4x4“ na japanskom tržištu. U toku polugodišta završićemo formiranje dilerske i servisne mreže u Japanu. Paralelno, razradićeno nekoliko novih modifikacija“, rekao je Vitalij Vekrejenko iz kompanije Sumotori grup.
On je objasnio kako je planirano da se naprave tri verzije terenca, „kemping“, „ofroud“ i „sport“, a u sledećoj godini nameravaju da u Japan počnu da izvoze električnu verziju „nive“ i varijantu sa automatskim menjačem.
Vekrejenko kaže kako nameravaju da za tri godine prodaju ne manje od 1.000 automobila, pre nego što se pojavi nova verzija „nive“, koja bi mogla da znači i kraj za klasičnu kakvu znamo već decenijama, piše ruski „Žurnal autobroker klub“.
„Nivom“, odnosno „vladom 4x4“ bavilo se i japansko izdanje poznatog svetskog časopisa GQ (Gentlmen’s Quarterly). Kako navodi izveštač tog lista sa sajma automobila, „niva“ je izazvala veliko interesovanje, naročito među mladim Japancima. Takođe, navodi kompaktne dimenzije u koje je „spakovan“ pravi terenac, što je za Japance veoma važno zbog nedostatka parking mesta u velikim gradovima.
Cena „nive“ u Japanu je od 2,7 do 3,15 miliona jena, odnosno od 21.000 do 24.000 evra. Tako visoka cena nije neuobičajena za japansko tržište, budući da u toj zemlji, poređenja radi, „reno lutecija“, japanska verzija „klija“, ima početnu cenu od 20.000 evra, dok je u Srbiji cena za osnovnu verziju 11.600 evra.
Lada niva bronto - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2021
RUSIJA
Šta sve može najmoćnija verzija „lade nive“ /video, foto/
Lada niva travel - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2021
RUSIJA
„Konkurent dasteru, kozački kajen": Kako je poznati nemački časopis ocenio novu „ladu nivu“ /video/
Lada niva u šumi - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2021
SRBIJA
Penje se i uz masnu banderu: Zašto Srbi vole „ladu nivu“ i zbog čega ne mogu da je kupe /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala