- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Simonjanova odgovorila na optužbe Stejt departmenta: Zapanjujući zaključci

© RTGlavna urednica novinske agencije „Rusija sevodnja“ i televizije „RT“ Margarita Simonjan
Glavna urednica novinske agencije „Rusija sevodnja“ i televizije „RT“ Margarita Simonjan - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2022
Pratite nas
Glavna urednica novinske agencije „Rusija sevodnja“ i televizije „RT“ Margarita Simonjan oglasila se povodom optužbi zvaničnika američkog Stejt departmenta na račun ruskih medija da navodno šire dezinformacije protiv Ukrajine.
Ona je na početku skrenula pažnju na „zapanjujuće“ zaključke autora dokumenta koji u izveštaju navode da su RT i „Sputnjik“ popularni u celom svetu.

„U sledećem izveštaju Stejt department će utvrditi da je 2 × 2 = 4“, napisala je Simonjanova na Telegramu.

Takođe je prokomentarisala navode autora izveštaja o njenom poznanstvu sa zamenikom šefa administracije predsednika Rusije Aleksejem Gromovom koji je prisustvovao promociji njene zbirke pripovedaka „Crne oči“.

„Poštovani Stejt department! Tema vam nije dovoljno razrađena. Gromov ne samo da je bio na prezentaciji moje knjige, nego i kod mene u kući. Kontaktirajte me, toliko toga ću vam reći da će biti dovoljno za tri izveštaja“, napisala je ironično glavna urednica.

Ranije je neimenovani zvaničnik Stejt departmenta optužio ruske medije, uključujući RIA „Novosti“, RT i „Sputnjik“ da navodno učestvuju u dezinformacionoj kampanji protiv Ukrajine. Tokom telefonskog razgovora američki visoki zvaničnik, koji je insistirao na anonimnosti, izjavio je da „Federalna služba bezbednosti Rusije direktno daje instrukcije i vrši uticaj na proksi medije s ciljem objavljivanja sadržaja koji lažno optužuje i diskredituje Ukrajinu“.
On tvrdi da „članci koji se pojavljuju u tim proksi medijima na kraju ne završe samo u zvaničnim medijima poput RIA 'Novosti', RT, 'Sputnjik', nego i u drugim“. Zvaničnik Stejt departmenta nije naveo dokaze za svoje tvrdnje.
Komentarišući ovaj izveštaj, izvršni direktor MIA „Rusija sevodnja“ Kiril Višinski pozvao je anonimne zvaničnike Stejt departmeta da ne prebacuju krivicu, istakavši da anonimni izvori toliko majstorski šire dezinformacije da ruskim medijima preostaje samo da objavljuju činjenice i raskrinkavaju laži, „te da imaju posla preko glave“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala