- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

„Pratimo mogućnosti dronova, novih letelica, raketa“: Stefanović najavio novu nabavku za RV i PVO

© Sputnik / Lola ĐorđevićRaketni sistem protivvazdušne odbrane (PVO) 2K12 Kub.
Raketni sistem protivvazdušne odbrane (PVO) 2K12 Kub. - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2022
Pratite nas
Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas pripadnike 310. samohodnog raketnog diviziona za protivvazduhoplovna dejstva angažovane u sastavu stalno zadejstvovanih snaga za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora Srbije u okolini Kragujevca i najavio nabavku novih sredstava za te jedinice.
Stefanović je poručio da građani Srbije treba da znaju da se neće dozvoliti da nebo Srbije bilo šta ugrozi, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.
Nakon obilaska raketnog položaja jedinice, ministar odbrane je istakao da njeni pripadnici brinu o našem nebu 24 sata dnevno.
„Ovi momci i devojke iz protivvazduhoplovne odbrane spremni su da za najkraće moguće vreme dejstvuju po svakom agresorskom cilju“, rekao je on.
Dodao je da mu je drago što se u Kragujevcu spremamo i za prijem potencijalne nove tehnike koja će uskoro stići u Srbiju i što se naše Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana (RV i PVO) razvija svakoga dana.
Stefanović je istakao i da naš sistem odbrane pažljivo prati koje sposobnosti razvijaju armije u svetu.
„Pratimo šta se dešava kao svetski trend, šta su mogućnosti dronova, novih letelica, raketa i drugih sredstava i želimo da naša Srbija nabavlja novu opremu i novo naoružanje, ali i da modernizacijom postojećeg u našoj zemlji budemo spremni da se suočimo sa svim izazovima“, naglasio je on.
Kao posebno pozitivno je naveo to što se pored novog povećanja plata za pripadnike odbrane od osam odsto, izgradnje stanova i ulaganja u opremu, razmišlja i o novim mogućnostima poboljšanja životnog standarda vojnika, preneo je Tanjug.
Rusko-srpske vojne vežbe „Slovenski štit 2021“ i „BARS 2021“ - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2021
VOJSKA I NAORUŽANJE
Zaštita vazdušnog prostora: Završene zajedničke vojne vežbe Rusije i Srbije /video, foto/
Raketni sistem PVO Pancir S1 - Sputnik Srbija, 1920, 05.01.2022
RUSIJA
Putin: Ruski PVO je najpouzdaniji i najtraženiji na svetu
Sistem za protivvazdušnu odbranu S-400 - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2021
RUSIJA
Rusija: Spremni smo da Srbiji isporučimo PVO sisteme u najkraćem mogućem roku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala