- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Ruski PVO je najpouzdaniji i najtraženiji na svetu

Raketni sistem PVO "Pancir S1"
Raketni sistem PVO Pancir S1 - Sputnik Srbija, 1920, 05.01.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je na sastanku sa glavnim konstruktorom vojnog koncerna „Almaz Antej“ Pavlom Sozinovom da je ruska protivvazdušna odbrana najpouzdanija i najtraženija na svetskom tržištu.

„'Almaz Anteju' nije potrebna dodatna reklama. Svi u svetu su dobro upoznati sa proizvodima kompanije. Sistemi PVO su najpouzdanije i verovatno najtraženije oružje na svetkom tržištu. To je opšte priznata činjenica“, istakao je ruski lider.

On je napomenuo da bi želeo da razgovara o pitanjima civilne proizvodnje.
„Međutim, želeo bih da počnem od nečeg sasvim drugog – od civilnog dela, civilnih proizvoda koje ste uspostavili i čiji promet planirate da povećate, imajući na umu da je kompanija već 20 godina ne samo aktivno ojačala sve mogućnosti u toj sferi, kojim se bavite, već ih je i višestruko povećala“, obratio se predsednik Sozinovu.
Istovremeno, glavni konstruktor je na sastanku istakao da će „Almaz Antej“ biti prvi u Rusiji koji će napraviti sistem automatizovanog projektovanja.
„Tako nešto ranije nismo imali, a sada se već pojavljuje – u pitanju su sistemi automatizovanog projektovanja, na primer, radiolokatora. U bliskoj budućnosti ćemo napraviti takav sistem za rakete“, dodao je, napominjući da slične softverske proizvode imaju samo kompanije „Rajteon“ i „Lokid Martin“.
Koncern „Almaz-Antej“ je jedno od najvećih integrisanih udruženja ruskog odbrambeno-industrijskog kompleksa koje obuhvata više od 130 preduzeća. Proizvodi koncerna se isporučuju u više od 50 zemalja širom sveta.
Međunarodni forum „Armija 2021“, koncern „Almaz Antej“ - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2021
RUSIJA
Proizvođač S-400 lansira svoj električni automobil: Objavljene prve fotografije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala