- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Žirinovski: Umesto priznanja DNR i LNR, cela Ukrajina treba da bude deo Rusije

© Flickr / PrachataiMapa Ukrajine
Mapa Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2022
Pratite nas
Predsednik Liberalno-demokratske partije Rusije (LDPR) Vladimir Žirinovski saopštio je u intervjuu za Sputnjik da priznanje samoproglašenih Donjecke i Luganske narodne republike neće biti od koristi ruskom narodu u Ukrajini.

„Na primer, mi to uradimo, i šta dalje? Odmah će mir da zavlada? Ne. Pretnja Rusima će nestati? Ne. Ko, osim nas, će priznati tu odluku? Niko. Time ništa nećemo postići na planu strateške bezbednosti Rusije, nećemo zaštititi Ruse u Ukrajini“, objasnio je Žirinovski stav svoje partije.

Po njegovim rečima, ako obraćanje Komunističke partije Rusije bude prihvaćeno, to će izazvati nove zapadne sankcije. Zato, Žirinovski smatra, treba „zadati udarac tako da ga svi dobro zapamte“.
„Stav LDPR je da cela Ukrajina treba ponovo da bude deo Rusije“, izjavio je Žirinovski.
Podsetimo, juče je Komunistička partija na čelu sa njenim predsednikom Genadijem Zjuganovim podnela predlog obraćanja donjeg doma ruskog parlamenta predsedniku Vladimiru Putinu da prizna DNR i LNR. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbio je da komentariše ovu inicijativu pre rezultata glasanja u Državnoj dumi.
Zgrada Državne dume Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2022
RUSIJA
U ruskoj Dumi traže od Putina da prizna DNR i LNR
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala