- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Šest romana u najužem izboru za nagradu „Beogradski pobednik”

CC0 / / Knjige
Knjige - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2022
Pratite nas
Romani Slobodana Vladušića, Milice Vučković, Aleksandra Gatalice, Draga Kekanovića, Milene Marković i Ota Horvata našli su se u najužem izboru za novoustanovljenu književnu nagradu “Beogradski pobednik”.
iri je od 15 naslova iz užeg izbora izabrao dela: „Omama" Slobodana Vladušića, „Smrtonosni ishod atletskih povreda" Milice Vučković, „Dvadeset peti sat" Aleksandra Gatalice, „Privrženost" Draga Kekanovića, „Deca" Milene Marković i „Noćna projekcija" Ota Horvata.
17 romana u trci za Ninovu nagradu - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2022
KULTURA
Šest romana u finalu za NIN-ovu nagradu
Nagrada „Beogradski pobednik"se dodeljuje za najbolji roman napisan na srpskom jeziku (prvo izdanje) u prethodnoj godini.
Žiri za dodelu nagrade čine dr Predrag Petrović, dr Slađana Ilić, dr Nataša Anđelković, dr Petar Pijanović i dr Vesna Trijić.
Odluka o dobitniku biće saopštena 28. januara 2022. godine, na dan kada je 1846. godine u Beču prvi put izveden „Beogradski kadril" (kasnije poznat kao „Srpski kadril”) austrijskog kompozitora Johana Štrausa Mlađeg, koji je komponovao po nalogu kneza Miloša Obrenovića.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala