- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski carski grad pod snegom: Šetnja Sankt Peterburgom

© Sputnik / Alekseй DaničevSankt Peterburg
Sankt Peterburg - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2022
Pratite nas
Sankt Peterburg je oduvek bio i biće moćan turistički centar. Grad svih ruskih careva, počev od Petra I. Dva veka je bio prestonica Ruskog carstva. Grad dvoraca, trgova i bogate arhitekture. Zimi zbog hladnijih dana grad otvara vrata svog unutrašnjeg bogatstva. Posetiocima su na raspolaganju muzeji, hramovi, pozorišta.
U januaru je zabava zagarantovana. Centar je posebno ukrašen, u pozorištima je na repertoaru svečani program, na ulicama se održavaju vašari i koncerti, otvaraju se klizališta.
U zimskom periodu u Sankt Peterburgu je uglavnom oblačno sa manje sunčanih dana. Česti su vetrovi i padavine, a sneg može brzo da se otopi. Rano pada mrak, dok sviće veoma kasno. Zato je grad osvetljen sa stotinama hiljada lampica, a turisti uživaju u očaravajućoj iluminaciji arhitektonskih spomenika.
Iako zima u Sankt Peterburgu zna da bude neugodna za turiste zbog visoke vlažnosti vazduha, jakih vetrova i promenljivog vremena, ipak ovaj carski grad ima posebnu draž i u svako doba godine nudi nezaboravno iskustvo.
Unutrašnjost prodavnice Jelisejevski  - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2022
Podkast
Ko su plemići koji su ostavili potomstvu najlepše prodavnice u Peterburgu i Moskvi | Moja Rusija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala