- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Ko su plemići koji su ostavili potomstvu najlepše prodavnice u Peterburgu i Moskvi | Moja Rusija

© Sputnik / Olivera IkodinovićUnutrašnjost prodavnice Jelisejevski
Unutrašnjost prodavnice Jelisejevski  - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2022
Pratite nas
U novoj epizodi „Moje Rusije“ saznaćete zašto Ruse i turiste toliko fascinira prodavnica „Jelisejevski magazin“ i zašto je ta radnja dobila status glavne gastronomske atrakcije Sankt Peterburga.
Ko su u stvari bili Jelisejevi? Kako je počela istorija najčuvenije trgovačke porodice u Rusiji i kako je kmet grofa Šeremetjeva stekao bogatstvo kojim će obezbediti i svoje potomke?
Šta se posle Oktobarske revolucije dogodilo sa Jelisejevima, a šta su nove sovjetske vlasti učinile sa tom čuvenom prodavnicom koja je bila popularna među ruskom aristokratijom i članovima carske porodice, a kojoj se divio običan svet?
Kako danas izgleda „Jelisejevski magazin“ i kako neguje viševekovnu tradiciju?
Novinarka Sputnjika Olivera Ikodinović u emisiji „Moja Rusija“ vodi vas na vama poznata, ali i skrivena mesta Moskve i Rusije. Zavirite sa nama u različite kutke Rusije i njene prestonice, upoznajte njihove lepote i tradiciju i osetite duh zemlje i dušu Rusa.
Emituje se svake druge nedelje u 19.00.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala